Treinstaking vrijdag krijgt grote gevolgen, waarschuwt NS: 'Stel reis uit'

Treinstaking vrijdag krijgt grote gevolgen, waarschuwt NS: 'Stel reis uit'
Treinstaking vrijdag krijgt grote gevolgen, waarschuwt NS: 'Stel reis uit'
DEN HAAG - Het openbaar vervoer in de regio West-Nederland ligt vrijdagmorgen vanaf 04.00 uur vrijwel volledig plat. De NS adviseert reizigers in Zuid-Holland om hun reis uit te stellen of alternatief vervoer te zoeken.
Vrijdag staakt het personeel met de standplaatsen Leidschendam, Dordrecht, Leiden, Den Haag en Rotterdam. Dat betekent dat er in dat gebied nauwelijks treinen rijden. Treinen stoppen daarom op de stations Alphen aan den Rijn, Hoofddorp, Gouda, Haarlem en Lage Zwaluwe.
De staking van de vakbonden FNV Spoor, VVMC en CNV is een gevolg van stukgelopen coa-onderhandelingen. De NS noemt de staking 'buitengewoon vervelend voor reizigers die hiermee te maken krijgen'.

Ook buiten stakingsgebied gevolgen

Ook reizigers buiten het stakingsgebied zullen te maken krijgen met de gevolgen ervan, waarschuwt de NS. Zij krijgen te maken met langere reistijden en zullen vaker moeten overstappen. Mensen die toch het OV willen gebruiken wordt geadviseerd kort voor vertrek de Reisplanner te raadplegen. De Thalys en Eurostar rijden wel normaal.
Hoewel de NS de situatie voor reizigers 'buitengewoon vervelend' vindt, worden de zorgen van het stakende personeel ook goed begrepen. 'De waardering voor onze collega's in een voor iedereen onzekere tijd willen we daarom graag terug laten komen in de nieuwe cao. Tegelijkertijd hebben we als bedrijf te maken met een krappe arbeidsmarkt, stijgende prijzen en achterblijvende reizigersaantallen. We zien voldoende aanknopingspunten om het gesprek te hervatten voor een goede cao voor onze collega's en praten hier graag over verder met de vakbonden.'