'Waarom vermoordde zoon zijn vader?', familie krijgt geen inzicht in psychologisch rapport

Verdachte Jesse H. tijdens de eerste rechtszitting
Verdachte Jesse H. tijdens de eerste rechtszitting © Theresa Hartgers
DEN HAAG - Nabestaanden van de vermoorde Hagenaar Charles Hendriks (69) krijgen geen inzicht in het rapport van deskundigen over zijn zoon Jesse, die zijn vader zou hebben neergestoken. Dat heeft de Haagse rechtbank vrijdagmiddag besloten. De familie zal moeten wachten tot de beoogde inhoudelijke behandeling van het proces in oktober, om iets over het rapport te horen.
Het lichaam van Hendriks senior werd op 8 december vorig jaar door een pakketbezorger gevonden in zijn woning aan de Wattstraat. Hij was met meerdere messteken om het leven gebracht. Zijn zoon Jesse werd later aangehouden als verdachte. Hij heeft tot dusver weinig losgelaten over wat er op de fatale dag gebeurde.
Politie en een pakketbezorger bij de woning van Charles
Politie en een pakketbezorger bij de woning van Charles © Regio15
Volgens zijn advocaat zit Jesse zelf nog vol vragen. Er wordt een uitgebreid psychologisch rapport over de verdachte gemaakt, waarin ook mensen uit zijn omgeving worden benaderd. Nabestaanden verzochten vrijdag aan de Haagse rechtbank of ze deze stukken mogen lezen.

'Zoveel vragen'

'Er zijn zoveel vragen. Is er iets met de verdachte? Hoe heeft dit kunnen ontstaan', vroeg de advocaat van de familie. De informatie kan helpen bij verwerking van de dood van Charles. De officier van justitie heeft begrip voor het verzoek, maar wil de processtukken niet naar slachtoffers sturen. 'Het is zeer gevoelige, persoonlijke informatie.'
Ook verdachte Jesse zelf verzette zich tegen het delen van het onderzoek naar hem. De rechtbank besloot daarop dat de nabestaanden geen inzicht krijgen in de rapporten. De zaak wordt op 18 oktober inhoudelijk behandeld, zo is de bedoeling.