112-nieuws | Tuinhuisje gaat in vlammen op - Gewonde bij steekpartij Den Haag

Afgebrand tuinhuisje in Lisse
Afgebrand tuinhuisje in Lisse © AS Media
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van maandag 29 augustus. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen.

Tuinhuisje afgebrand in Lisse

Aan de Loosterweg Noord in Lisse heeft maandagavond een tuinhuisje in brand gestaan. Het heeft even geduurd voordat het vuur gedoofd was, omdat het brandadres moeilijk te bereiken was. Bovendien was er niet direct voldoende bluswater voorhanden.
Uiteindelijk is het vuur door brandweermensen van de kazernes Lisse en Lisserbroek geblust. Niemand raakte gewond, van het tuinhuisje is weinig meer over.

Gewonde bij steekpartij in Den Haag

In de Herman Costerstraat in Den Haag is maandagmiddag iemand neergestoken. Volgens een woordvoerster van de politie is één gewonde naar het ziekenhuis gebracht.
Er is nog niemand aangehouden. De politie is daarom op zoek naar getuigen. Hoe het met het slachtoffer gaat, is nog niet duidelijk.
Politie-onderzoek op de plek van de steekpartij
Politie-onderzoek op de plek van de steekpartij © Regio15

Jongen met neppistool aangehouden in tram

De politie heeft zondagmiddag op het Hraniceplein in Voorburg een 14-jarige jongen aangehouden die in tramlijn 19 aan het zwaaien was met een pistool. Het bleek uiteindelijk te gaan om een nepwapen.
De 14-jarige Zoetermeerder is aangehouden, in eerste instantie voor baldadigheid. Later werd dat omgezet in verstoring van de openbare orde. Daarna is hij weer naar huis gestuurd.
De tram werd stilgezet op het Hraniceplein in Voorburg }
De tram werd stilgezet op het Hraniceplein in Voorburg } © Regio 15

Brandweer vangt gewonde zwaan

Medewerkers van de brandweer en de dierenambulance hebben in Alphen aan den Rijn maandagmorgen een gewonde zwaan uit het water gehaald. De zwaan zwom in een vijver in het Europapark.
Eerst werd geprobeerd de zwaan aan de kant te krijgen door een brandweerslang om de vogel heen te leggen, maar dat mislukte. Uiteindelijk gingen duikers van de brandweer het water in. Samen met medewerkers van de dierenambulance is de zwaan op de kant getild en meegenomen.
De gewonde zwaan wordt meegenomen door de dierenambulance
De gewonde zwaan wordt meegenomen door de dierenambulance © AS Media

Ravage na eenzijdig ongeval

Op het Rijswijkseplein in Den Haag ontstond in de nacht van zondag op maandag een enorme ravage toen de bestuurder van een auto er de macht over het stuur verloor. De auto botste op een elektriciteitskastje, raakte verschillende palen en sloeg over de kop.
Door de crash lag het Rijswijkseplein bezaaid met auto-onderdelen. De drie inzittenden zijn door ambulancepersoneel nagekeken. Het plein is tijdelijk afgezet geweest voor onderzoek.
Omdat het elektriciteitskastje is vernield, zijn er problemen met de verkeerslichten. Daarom heeft de gemeente verkeersregelaars ingehuurd.
Ravage op het Rijswijkseplein in Den Haag
Ravage op het Rijswijkseplein in Den Haag © Regio 15

Politieauto geramd

Een politieauto op de N206 is zondagavond geramd door een andere auto. De politieauto stond daar als afzetting vanwege de brand bij een benzinestation even verderop. Beide auto's konden na de klap niet meer rijden en moesten worden weggesleept.
Beide auto's raakten zwaar beschadigd
Beide auto's raakten zwaar beschadigd © AS Media

Auto in brand in Krimpen aan de Lek

In Krimpen aan de Lek is aan de C.G. Roosweg een auto uitgebrand. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al uit het dak. De auto is helemaal uitgebrand. De politie doet onderzoek.
Autobrand aan de C.G. Roosweg in Krimpen aan de Lek
Autobrand aan de C.G. Roosweg in Krimpen aan de Lek © AS Media