112-nieuws | Tweetal met pepperspray bespoten na opmerking over lachgas

Lachgaspatronen
Lachgaspatronen © ANP
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van vrijdag 2 september. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen.

Tweetal met pepperspray bespoten na opmerking over lachgas

In een park in Lisse zijn twee mensen met pepperspray in hun gezicht gespoten nadat ze iemand hadden aangesproken op het gebruik van lachgas. Dat gebeurde woensdag in het Mondriaanpark. Een van de slachtoffers sprak een groepje jeugd aan, waarna hij de pepperspray in zijn gezicht kreeg. Een omstander die hem te hulp schoot, kreeg het spul eveneens in zijn gezicht gespoten.
Op basis van een signalement kon de 17-jarige verdachte even later worden aangehouden in de Poelpolder. In zijn scooter werd ook de pepperspray gevonden. Ook bleek de tiener uit Lisse drugs bij zich te hebben. De jongen wordt verdacht van openlijke geweldpleging, wapenbezit en het bij zich dragen van drugs. Hij moet zich binnenkort verantwoorden bij de rechter.

'Voor Haagse kust niet met drijfmiddelen in zee'

Op de Haagse stranden is vrijdagochtend de oranje windzak gehesen. Dat betekent dat er een aflandige wind is en dat het gebruik van drijfmiddelen niet is toegestaan. ‘Het gevaar bestaat dat je te ver van de kust afdrijft en niet meer terug kan zwemmen’, zegt Veiligheidsregio Haaglanden.
De oranje windzak
De oranje windzak © Haaglanden Veilig

Rookmelders alarmeren bewoners Goudse woning

In een huis aan de Bodegraafsestraatweg in Gouda heeft vrijdagochtend brand gewoed in een boiler. Volgens de brandweer werden de bewoners gewaarschuwd door de rookmelders, waarna ze 112 belden. Ook hing er een brandlucht in het huis. De brandweer heeft de brand geblust.
© Media TV

Muurtje en hek geramd in Pijnacker

Een auto heeft in Pijnacker een muurtje en een hek geramd. Dat gebeurde in de nacht van donderdag op vrijdag op de Katwijkerlaan in Pijnacker. Er zou een botsing met een andere auto aan vooraf zijn gegaan. Onderzoek moet uitwijzen wat er precies is gebeurd.
Het ongeluk gebeurde op de Katwijkerlaan in Pijnacker
Het ongeluk gebeurde op de Katwijkerlaan in Pijnacker © District8