Gewonde paraglider buiten levensgevaar na landing tegen schuurtje

© MediaTV
NIEUWKOOP - De paraglider die zondag bij een landing in een weiland in Nieuwkoop zwaargewond raakte is buiten levensgevaar. Dat heeft de politie maandag in een Facebookpost bekendgemaakt. De paraglider klapte bij de landing tegen een schuurtje, bevestigt een woordvoerder van SkyGliders Paragliding uit Den Haag. Zij gebruiken het weiland om paragliders de lucht in te trekken.
Twee ambulances en een traumahelikopter kwamen naar het ongeluk om het slachtoffer ter plaatste te kunnen behandelen. Daarna is hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog onduidelijk.
Paragliders kunnen in Aarlanderveen de lucht in. Hiervandaan worden de vluchten in de omgeving verzorgd. Volgens de politie is er sprake van een eenzijdig ongeval en zijn er geen andere mensen bij betrokken.

Toestand niet bekend

De politie heeft het Facebookbericht maandagmiddag aangepast en daarin weggehaald dat het slachtoffer buiten levensgevaar is. Volgens een woordvoerder is bij de politie namelijk niet bekend hoe het met de paraglider gaat.