Treinverkeer dinsdag opnieuw plat door NS-staking

© ANP
REGIO - Er rijden dinsdag opnieuw geen treinen in de regio door de estafettestaking van het treinpersoneel. Dat heeft de NS aangekondigd. Door de staking wordt de regio Midden-Nederland platgelegd, maar dat heeft gevolgen voor heel het land. Treinen van regionale vervoerders blijven wel rijden, alleen tussen Alphen aan den Rijn en Gouda niet.
De NS raadt reizigers aan om de reis uit te stellen of vervangend vervoer te regelen. Afgelopen vrijdag lag het treinverkeer in de regio ook plat. Toen werd er gestaakt door het NS-personeel in de regio West-Nederland.
Door de staking van dinsdag komt het grote treinknooppunt in Utrecht stil te liggen. Dit is ook waar veel NS-medewerkers hun dienst beginnen en waar de coördinatie van het treinverkeer wordt geregeld. De staking van de vakbonden FNV Spoor, VVMC en CNV is een gevolg van stukgelopen cao-onderhandelingen.

'Begrip en zelfredzaamheid'

'Voor de aangekondigde staking van dinsdag zijn alle scenario’s op tafel geweest, maar we zien geen mogelijkheid om op een verantwoorde manier een dienstregeling te rijden', zegt de NS. 'We beseffen dat we een groot beroep doen op uw begrip en zelfredzaamheid.'
De R-net treindienst op het traject Alphen aan den Rijn - Gouda is van de NS. Daarom worden ook deze treinen getroffen door de staking van dinsdag.