Bewoners 'wilde westen' geschrokken na wéér een incident: 'Derde schietpartij in vijf jaar'

De woning aan de Puccinistraat wordt bewaakt
De woning aan de Puccinistraat wordt bewaakt © Omroep West
DEN HAAG - Na een vermoedelijk schietincident in de Haagse Puccinistraat heeft de politie drie mannen aangehouden. Dat gebeurde in de nacht van maandag op dinsdag. Bewoners zijn de incidenten zat en hopen dat de gemeente en de politie actie gaan ondernemen. 'Je voelt je onveilig in je eigen wijk.'
Rond 1.45 uur kwam de melding dat er in een woning aan de Puccinistraat mogelijk was geschoten. De politie rukte met veel mensen uit, maar trof niemand in de woning aan.
Wel werden korte tijd later drie mannen aangehouden in een auto in Zoetermeer. Het gaat om een 40-jarige man uit Wemeldinge, een 42-jarige man uit Zoetermeer en een 50-jarige man uit Den Haag.

'Op de grond gaan liggen en 112 gebeld'

In de straat zorgt het mogelijke schietincident voor de nodige onrust. Een van de buurtbewoners vertelt dat ze om 1.30 uur voor het raam zat toen ze buiten gegil hoorde. 'Ik zag twee buurmannen uit het portiek komen, de voorste had een wond in zijn gezicht en was bebloed. Hij stapte in een auto, reed weg, maar kwam meteen weer terug, pakte iets uit het dashboardkastje en ging terug naar het portiek. Daar trapte hij de deur eruit, toen hoorde ik zes harde knallen. Ik ben op de grond gaan liggen en heb 112 gebeld. De man is weer in zijn auto gestapt en weggescheurd.'
Het is volgens de bewoonster de derde keer in vijf jaar tijd dat ze een schietpartij in de straat meemaakt. Ook een andere bewoner zegt dat het vaak raak is. 'Het is hier af en toe net het wilde westen, het wordt steeds erger. Ik hoop dat de politie en de gemeente nou echt gaan optreden', zegt hij. 'Er is hier bijna elke week wel politie', zegt weer een andere buurtbewoner. 'Ik ga 's avonds de deur niet meer uit. Je voelt je onveilig in je eigen wijk.' Meerdere huurders in de straat willen camerabewaking en hopen op meer politiesurveillance in de avond.

Getuigen en camerabeelden

Om te kunnen achterhalen wat er precies is gebeurd, wil de politie graag praten met mensen die in de Puccinistraat iets verdachts hebben gezien, of camerabeelden hebben. Dinsdagmorgen wordt de bewuste woning bewaakt door twee agenten.