Jongen (15) die van bodem zwembad werd gehaald overleden

Een traumateam kwam ter plaatse om medische hulp te verlenen
Een traumateam kwam ter plaatse om medische hulp te verlenen © AS Media
OEGSTGEEST - De jongen die drie weken geleden van de bodem van zwembad Poelmeer in Oegstgeest werd gehaald, is overleden. Dat meldt de familie van de 15-jarige jongen.
Een badmeester dook het water in toen hij het kind 11 augustus in het water zag liggen. Na een reanimatie werd de jongen met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Daar is hij een paar dagen later overleden.
De Afghaanse jongen was samen met een vriendje in het zwembad, vertelde de regiomanager eerder aan Omroep West. Het vriendje zou de badmeester hebben aangesproken. 'Hij zei in gebrekkig Engels dat ze een spelletje aan het spelen waren en dat er niks aan de hand was', vertelde regiomanager Steven van Vliet. 'Hij zei: mijn vriendje ligt daar en er is niets aan de hand.' De badmeester vertrouwde het niet en keek in het bad. Toen hij de jongen zag liggen, twijfelde hij geen moment en sprong in het water.

'Geen misstanden'

Volgens de Omgevingsdienst Midden Holland (ODMH) zijn er geen misstanden geconstateerd bij het zwembad. 'Op basis van de verslagen niet', laat een woordvoerder weten. Wel heeft de ODMH binnenkort een gesprek met de manager van het zwembad om 'de zaak te bespreken en mogelijke verbeterpunten in het toezicht aan te geven'. De dienst doet geen verder onderzoek naar het incident.
De politie laat weten ook bezig te zijn met het incident. 'We doen onderzoek naar de toedracht', meldt een woordvoerster. Zo worden er onder meer getuigen gehoord. 'Er is niemand aangemerkt als verdachte', voegt ze eraan toe. De uitslag van het politieonderzoek is nog niet bekend.