Nieuws

Nog steeds onduidelijk hoe Tomasz (33) om het leven is gekomen

De politie heeft onderzoek gedaan in het park
De politie heeft onderzoek gedaan in het park © Regio15
RIJSWIJK - Het is nog altijd onduidelijk hoe de 33-jarige Tomasz Jachowicz om het leven is gekomen. Het lichaam van de Poolse man is zaterdagmiddag 20 augustus gevonden in het water in het Julianapark in Rijswijk, waar hij ruim twee dagen eerder voor het laatst was gezien. De politie onderzoekt nog of hij door een misdrijf om het leven is gekomen en komt graag in contact met mensen die Tomasz voor zijn dood nog hebben gezien of gesproken.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 30 augustus. Meer zaken zijn hier te vinden.
UPDATE: Tomasz is niet door een misdrijf om het leven gekomen, zo is half september uit politieonderzoek gebleken.
Tomasz was sinds 2016 in Nederland en werkte bij verschillende bedrijven. Op vrijdag 19 augustus is hij als vermist opgegeven. Een dag later, zaterdagmiddag rond 15.30 uur, is zijn lichaam door wandelaars gevonden in het park in Rijswijk. Het onderzoek naar zijn dood loopt nog altijd.
Het slachtoffer is donderdag 18 augustus vroeg in de ochtend nog gezien in Wateringen en daarna om 7.00 uur in het Julianapark in Rijswijk. De recherche komt graag in contact met mensen die hem tussen dat tijdstip en het moment van de vondst van zijn lichaam nog hebben gezien of gesproken. Tomasz had die vroege donderdagochtend een elektrische herenfiets bij zich met een batterij onder de bagagedrager en hij droeg een rugzak. Mogelijk is dat iemand opgevallen.

Zoektocht naar getuigen

Ook mensen die tussen donderdag 18 en zaterdag 20 augustus iets opvallends hebben gezien in het Julianapark of bij het water in het park, worden gevraagd zich te melden. Alle informatie en camerabeelden uit de omgeving kunnen het onderzoek naar de dood van de 33-jarige Tomasz Jachowicz helpen.