Al ruim twee maanden geen spoor van Johan de Bruijn: 'Zijn moeder is intens verdrietig'

Johan de Bruijn
Johan de Bruijn © Familie
DELFT - De 41-jarige Johan de Bruijn is al ruim 2,5 maand vermist. De politie heeft nog geen spoor van de man, die op 19 juni verdween vanuit Delft. 'Zijn moeder is intens verdrietig en mist Johan enorm', aldus de politie, die mensen vraagt naar de vermiste man uit te kijken.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 30 augustus. Meer zaken zijn hier te vinden.
Johan wordt door zijn moeder omschreven als een lieve en behulpzame jongen. Hij woont begeleid aan de Meerkoetlaan in Delft. Op zondag 19 juni is hij daar vertrokken en is sindsdien spoorloos. 'Johan komt altijd netjes zijn afspraken na', zegt rechercheur Patrick de Joode. 'Als hij weg gaat, laat hij het weten. Nu is hij weg gegaan zonder het aan iemand te laten weten. Hij heeft geen briefje achtergelaten en geen persoonlijke spullen meegenomen.' Daardoor is het voor de politie moeilijk om hem te traceren.
Het is onduidelijk of Johan zijn medicijnen heeft meegenomen en hoe lang hij daar eventueel mee vooruit kan. 'Dat is wel een reden dat wij ons zorgen maken.' Ook de moeder van Johan is zeer ongerust, vertelt de rechercheur. 'Hij belde dagelijks met zijn moeder, maar nu dus niet meer. Ik heb haar gesproken. Ze is intens verdrietig en mist Johan enorm.'
Waar is de 41-jarige Johan de Bruijn? - Team West

Loopt voorovergebogen

Johan de Bruijn is 41 jaar oud en 1,75 lang. Hij heeft donkerblond kort geschoren haar en bruin/groene ogen. Hij loopt een beetje voorovergebogen, met zijn hoofd naar beneden. Verder draagt hij vaak een pet of bandana op zijn hoofd.
De politie vraagt iedereen uit te kijken naar Johan en het te laten weten als hij ergens is gezien. 'Het gebeurt vaker dat mensen niet gevonden willen worden en bijvoorbeeld een nieuw leven opstarten', zegt De Joode. 'Maar ook in dat geval wil ik Johan vragen om zich te melden. Wij houden zijn gegevens geheim en delen dat ook eventueel niet met familieleden. Maar dan weten we wel dat Johan is orde is.'
Johan de Bruijn
Johan de Bruijn © Familie

Heeft u informatie?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul een digitaal tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem