Bewoner verpleeghuis gewond na roken bij zuurstoffles

De gewonde man wordt naar het ziekenhuis gebracht
De gewonde man wordt naar het ziekenhuis gebracht © Regio15
DEN HAAG - Een bewoner van psychiatrisch verpleeghuis Dorestad van de Parnassiagroep in Den Haag is dinsdag gewond geraakt toen zuurstof in zijn kamer ontvlamde. De man gebruikt zuurstof, maar wilde ook gaan roken. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.
Een woordvoerder van de Parnassiagroep zegt dat in een kamer waar iemand extra zuurstof uit een fles krijgt, altijd meer zuurstof hangt dan normaal. Dat is erg ontvlambaar. Toen de bewoner wilde gaan roken ontvlamde de extra zuurstof en verwondde de man in zijn gezicht. In eerste meldingen werd gesproken van een ontploffing, maar volgens de woordvoerder klopt dat niet.
Het brandalarm ging wel af en medewerkers van Parnassia vonden in de kamer de gewonde man. Hij is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De woordvoerder zegt dat de verwachting is dat hij echter dinsdagavond weer terug kan naar het verpleeghuis.

Binnen enkele minuten klaar

De brandweer kwam eveneens naar het verpleeghuis, maar hoefde alleen wat na te blussen. Volgens een woordvoerder waren de opgetrommelde brandweerlieden binnen enkele minuten klaar met hun werk.