Radio West krijgt nieuwe DAB-frequentie

De studio van Radio West
De studio van Radio West © Omroep West
REGIO - Door een herindeling van frequenties voor DAB+ van de regionale omroepen, heeft Radio West een nieuwe DAB+-frequentie in gebruik gekregen. Radio West is vanaf nu te ontvangen via DAB+ op kanaal 5B (176.640 MHz) via zenders in Den Haag, Alphen aan Den Rijn, Rotterdam en in de provincie Zeeland. Luisteraars die via FM of internet Radio West ontvangen hoeven niets aan te passen, voor hen verandert niets.
Alle zenders op de oude frequentie zijn uitgezet. Sommige radio's schakelen automatisch om naar de nieuwe frequentie. Mocht dit niet werken en ontvang je ons niet meer via DAB+ dan moet je je radio opnieuw laten scannen. Veel radio's hebben een menu waar de keuze 'full scan' gemaakt kan worden. Wanneer je die selecteert, wordt de radio opnieuw gescand. Een aantal modellen kan dit ook handmatig, dan moet de selectieknop omgedraaid worden naar het nieuwe kanaal 5B. Als dit geen oplossing biedt, zijn de meeste problemen opgelost wanneer de radio gereset wordt naar de fabrieksinstellingen.
Voorheen was Radio West ook in de provincies Noord-Holland en Utrecht te ontvangen via DAB+. Dit is door de omschakeling niet meer het geval. Naast ons eigen uitzendgebied, Zuid-Holland, kun je ons via DAB+ nu wel ontvangen in Zeeland. De ontvangst zou door de nieuwe frequentie ook verbeterd moeten zijn. Het kan zijn dat dit niet overal het geval is. Mocht je slechte ontvangst ervaren dan kun je dat aan ons melden via onderstaand formulier. Graag met vermelding van je postcode en/of woonplaats. Wij gaan dan inventariseren waar de ontvangst niet goed is en kijken of het mogelijk is om de ontvangst te verbeteren.
Zie je het formulier niet (volledig) of lukt het niet om het formulier in te vullen? Klik dan hier.