Prins Clausplein dit weekend opnieuw dicht

Het Prins Clausplein bij Den Haag
Het Prins Clausplein bij Den Haag © ANP
DEN HAAG - Het Prins Clausplein is dit weekend opnieuw deels afgesloten in verband met wegwerkzaamheden. Dat betekent dat het verkeer op de Utrechtsebaan (A12) vanuit Den Haag wordt omgeleid via Leidschendam (N14) of de Binckhorst (S107). De afsluiting gaat vrijdag om 21.00 uur in.
De omleidingsroute is met groene lijntjes aangegeven
De omleidingsroute is met groene lijntjes aangegeven © Rijkswaterstaat
Vorig weekend werd het Prins Clausplein ook al afgesloten om onderhoud uit te voeren aan de noordwesthoek van het knooppunt, dat onderdeel is van snelweg A12. Tijdens de werkzaamheden worden het asfalt, de voegovergangen, de vangrails en de onderkant van twee viaducten naar de A4 opgeknapt. De werkzaamheden duren tot maandagochtend 5.00 uur.
Verkeer vanuit Den Haag en Scheveningen richting Amsterdam wordt geadviseerd de Noordelijke Randweg (N14) richting Leidschendam te nemen. Verkeer dat naar Rotterdam wil, wordt omgeleid via de Rotterdamsebaan (S107) richting Knooppunt Ypenburg en de A13.
Zo zagen de werkzaamheden er vorig weekend uit
Zo zagen de werkzaamheden er vorig weekend uit © Rijkswaterstaat
Als het tijdens de weekenden te druk wordt op de omleidingswegen laat Rijkswaterstaat via de digitale verkeersborden alternatieven zien. Naar verwachting worden de wegwerkzaamheden in het weekend van 9 tot 12 september afgerond. Als dat niet lukt, gaat het Prins Clausplein in het weekend van 16 tot en met 19 september opnieuw dicht.