16- en 17-jarigen slaan man knock-out met kettingslot

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © Politie
DELFT - Vijf jongens van 16 en 17 jaar uit Delft en Den Hoorn zijn door de politie aangehouden voor de mishandeling van een 24-jarige Delftenaar. Die werd begin juli knock-out geslagen, liep een hersenschudding op en verloor twee tanden. De politie kwam de jongens op het spoor na tips van kijkers van het opsporingsprogramma Team West, waarin beelden van de mishandeling te zien waren.
Het slachtoffer liep in de nacht van 8 op 9 juli op de Buitenwatersloot in het centrum van Delft, toen hij werd aangereden door een fietser. Die bleek te horen bij een groep van vijf jongens. Nadat de Delftenaar er iets van zei, werd hij geschopt en geslagen.
'Ik werd ingesloten en kreeg van alle kanten klappen', vertelde het slachtoffer vorige week in Team West. 'Ik dacht op dat moment dat ik zou worden doodgeslagen. Dat was het moment dat ik besefte: ik moet wegwezen. Toen werd ik met een kettingslot op mijn hoofd geslagen en ging ik knock-out. Ik viel op de stoeptegels en had verkeerd kunnen landen, dan was het gewoon einde verhaal geweest.'

Filmpje van bewusteloos slachtoffer

Voordat de groep belagers er vandoor ging, maakte één van hen nog een filmpje van het slachtoffer, dat roerloos op de grond lag. 'Dat is vernederend. Dat is alles wat slecht is. Waarom moet er nog een filmpje rondgaan? Ik weet niet wie dat filmpje heeft gekregen. Dat komt er allemaal bovenop en is gewoon niet nodig', zei hij daarover.
In het ziekenhuis bleek dat het slachtoffer een hersenschudding heeft opgelopen. Daarnaast was de schade aan zijn gebit groot: twee voortanden misten, een derde zat bijna helemaal los. Er zijn twee tijdelijke tanden geplaatst. Pas over vier maanden kunnen er definitieve implantaten worden gezet, omdat het kaakbot is gebroken.

Namen genoemd

De verdachten van de mishandeling waren te zien op beelden van een bewakingscamera. Nadat Team West die beelden op 23 augustus toonde, kreeg de politie meerdere tips, waarbij ook namen zijn genoemd. Woensdagavond meldden twee verdachten zich bij de politie, de drie anderen zijn in de loop van donderdag aangehouden. Vier van hen zijn 17 jaar, de vijfde is 16. De jongens zitten nog vast en worden verhoord.