Twee filialen van Haagse bakkerij Hessing failliet

© Den Haag FM
DEN HAAG - Twee filialen van de Haagse bakkerij Hessing zijn failliet. Het gaat om de winkels in de Reinkenstraat en de Denneweg. Dat bevestigt curator Marc Udink vrijdag aan Den Haag FM. Met name het wegvallen van de omzet door corona heeft geleid tot het faillissement.
Hessing is een begrip in Den Haag en vooral bekend van de Haagsche kakker: een ambachtelijk gevuld krentenbrood, met een vulling van amandelspijs, kaneel, roomboter en noten.
De bakkerij heeft drie filialen in de stad: in de Theresiastraat in Bezuidenhout, aan de Denneweg in het centrum en in de Reinkenstraat in Duinoord. In totaal heeft de bakkerij vijf zaken in de regio: de bakkerij zit in Voorburg en vorig jaar werd er een filiaal in Voorschoten geopend.

In 2013 ook al failliet

Volgens de curator heeft het faillissement meerdere oorzaken. 'Met name het wegvallen van de omzet door corona - dat niet herstelde', laat Udink weten. De stijgende lasten zijn ook deels debet aan het faillissement. Zo zijn de energiekosten enorm gestegen en zijn de graanprijzen hoog, als gevolg van de oorlog in Oekraïne. De prijs van tarwe bereikte dit jaar het hoogste niveau ooit.
De twee filialen van de bekende bakkerij van bakkers Hans en Frans Hessing waren in 2013 ook al failliet, omdat ze sinds 2009 verlies draaiden. Teruglopende omzetten, hoge huren en personeelskosten waren toen de oorzaak van het tekort.