112-nieuws | Frontale botsing in Leiden - Coenecoopbrug werkt weer

REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van maandag 5 september. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen.

Coenecoopbrug werkt weer

De Coenecoopbrug in de N207 in Gouda wilde maandag aan het begin van de avond niet meer sluiten. Daardoor was de weg in beide richtingen gestremd. Verkeersregelaars werden ingezet om het verkeer om te leiden.
De Coenecoopbrug op de N207 wil niet sluiten
De Coenecoopbrug op de N207 wil niet sluiten © AS Media

Twee auto's knallen frontaal op elkaar in Leiden

Aan de Europaweg in Leiden zijn twee wagens maandagavond op elkaar geknald. De hulpdiensten rukten uit voor het ongeval. Over de oorzaak ervan is niets bekend. De slachtoffers zijn behandeld in de ambulances, het is nog onduidelijk of ze naar het ziekenhuis zijn vervoerd.
Twee wagens botsen frontaal op elkaar op kruising N206 naar de A4 in Leiden
Twee wagens botsen frontaal op elkaar op kruising N206 naar de A4 in Leiden © Regio15

Duinbrand Noordwijk snel onder controle

In het duingebied bij de Coepelduynen in Noordwijk heeft maandagavond korte tijd brand gewoed. De brandweer rukte met veel manschappen uit en wist de brand snel te blussen.
Een klein stuk van het natuurgebied, ongeveer twaalf vierkante meter, is verwoest. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend.
Een kleine brand bij de Coepelduynen in Noordwijk
Een kleine brand bij de Coepelduynen in Noordwijk © AS Media

Man op elektrische step van N11 gehaald

De politie heeft op de N11 bij Alphen aan den Rijn een man aangehouden die daar met zijn elektrische step reed. Agenten kregen maandag een melding binnen van een steppende man op de provinciale weg zonder vluchtstrook. 'Levensgevaarlijk', zegt de politie Alphen aan den Rijn over de situatie. Agenten hebben de man uiteindelijk staande gehouden, bekeurd en van de N11 gehaald.

Zak met placenta gevonden in de Lage Gouwe

In de Lage Gouwe is zondagavond een zak gevonden met een placenta. Dat bevestigt de politie op navraag. Het is nog onduidelijk wie de zak in het water heeft gedumpt. Magneetvissers vonden de zak met fietsslot en baksteen in het water, ze belden direct daarna de politie. Volgens een woordvoerder van de politie is er vooralsnog geen sprake van een strafbaar feit.

Politie gaat overlast in Bospark aanpakken

De overlast in het Bospark in Alphen aan den Rijn krijgt de komende tijd extra aandacht van de politie. Dat meldt mediapartner Studio Alphen.
Afgelopen weekend waren er twee meldingen van overlast in het park. De politie zegt zondagochtend melding te hebben gekregen over 'een groepje van vijf zwervers' dat hun behoefte deed in het park. Daarvan heeft de politie er twee staande kunnen houden en kunnen controleren. De andere drie gingen er vandoor.
Zondagmiddag kwam er een melding van een groepje jongeren dat vuurwerk zou afsteken bij de kinderboerderij. De politie trof wel jongeren aan, maar die hadden geen vuurwerk.

Stel vaart dronken over de Oude Rijn

De politie in Alphen aan den Rijn kreeg zondagavond te maken met een slingerend bootje op de Oude Rijn. Dat meldt de politie op FaceBook. Het bootje vaarde in de richting van Zwammerdam en had de hele breedte van de rivier nodig.
Ter hoogte van de Ziende heeft de politie de opvarenden, een 63 jarige vrouw en 64 jarige man, naar de kant kunnen krijgen, waarbij ze nog wel snel van plaats wisselde. De vrouw had snel het roer overgenomen. Dat mocht niet baten: ze bleken bij een ademtest op het politiebureau allebei te veel gedronken te hebben.

Traumahelicopter landt op A12 bij Reeuwijk

De A12 tussen Reeuwijk en Bodegraven is maandagochtend korte tijd dicht geweest omdat de traumahelicopter op de snelweg was geland.
Op de snelweg van Den Haag naar Utrecht is op maandagochtend vroeg iemand onwel geworden. De traumahelicopter is ingezet. Die is geland op de A12 bij Reeuwijk. Daarom is de weg rond 6 uur 's ochtends korte tijd afgesloten geweest.
Na een half uur ging de weg weer open. Wel bleef het daarna druk op de A12 ter hoogte van Reeuwijk. Het is onbekend hoe het met de onwel geworden persoon gaat.