112-nieuws | Wateroverlast in Koninklijke Schouwburg - Jongen vast in schommel in Katwijk

REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van dinsdag 6 september. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen.

Leiding gesprongen in Koninklijke Schouwburg

De brandweer kreeg op dinsdagavond rond kwart voor negen een melding van wateroverlast in de Koninlijke Schouwburg. 'Bezoekers moesten direct de zaal verlaten zodat het licht niet zou uitvallen als het water in de elektriciteitskast terecht zou komen,' vertelt een theatermedewerker.
Binnen een korte tijd stonden alle mensen buiten. De voorstelling zou nog zeven minuten duren. 'Achteraf viel het mee', vertelt de theatermedewerker. 'We zijn nu aan het opruimen en het meeste is weg, maar alles zal nu goed moeten drogen.' Woensdag wordt er verder gekeken of de leiding, de boiler en de vloer schade hebben opgelopen.

Klemzittende jongen bevrijdt uit schommel in Katwijk

Een jongen kwam dinsdagavond vast te zitten in een schommel in Katwijk. Hij zat zo muurvast dat de brandweer eraan te pas moest komen om hem te los te maken. Na wat tilwerk is de jongen bevrijd uit het speeltoestel, hij raakte niet gewond.
Brandweer bevrijd jongen die vastzat in schommel
Brandweer bevrijd jongen die vastzat in schommel © AS Media

Treinverkeer gestremd tussen Alphen en Leiden door aanrijding

Door een aanrijding is het treinverkeer tussen Alphen aan den Rijn en Leiden dinsdagmiddag gestremd. Het ongeval gebeurde ter hoogte van de Burgemeester Smeetsweg in Zoeterwoude, meldt mediapartner Studio Alphen.
Hulpdiensten zijn massaal uitgerukt vanwege het ongeval. De weg bij de spoorwegovergang was in beide richtingen afgesloten.
Het treinverkeer was tot ongeveer 15.30 uur gestremd.

Brand bij bedrijf in diervoeding

Voor een brand in een silo van een diervoedingsbedrijf in Nieuwerkerk aan den IJssel was veel mankracht nodig. In het bedrijf aan de 's-Gravenweg wordt poeder tot korrels geperst. Die korrels gaan weer in een koeling en daar was brand ontstaan. 'Wij gaan de koeling leeghalen. Dit is een arbeidsintensieve klus, daarom is er opgeschaald naar grote brand.', laat de Brandweer Hollands Midden weten.
De weg is tijdelijke afgesloten geweest. Inmiddels is het sein brand meester gegeven.

Afgebroken boom blokkeert Houtlaan in Leiden

Een afgebroken boom heeft dinsdagochtend de Houtlaan in Leiden ter hoogte van de Zweilandlaan geblokkeerd. De enorme tak is waarschijnlijk door het hevige weer van gisteren afgebroken.
'Een buschauffeur kon nog net op tijd worden gewaarschuwd voor de steeds verder naar beneden zakkende tak en moest zijn bus keren en omrijden', meldt mediapartner Sleutelstad
De brandweer is in een hoogwerker met kettingzagen anderhalf uur bezig geweest de tak te verwijderen.
Afgebroken boom blokkeert weg
Afgebroken boom blokkeert weg © Regio15

Auto brandt uit in Leiden

Aan de Dennenrode in Leiden heeft in de nacht van maandag op dinsdag een auto in brand gestaan. Het voertuig is aan de voorkant helemaal uitgebrand en moet als verloren beschouwd worden.
Auto uitgebrand
Auto uitgebrand © Regio15

Boom breekt af in Kwintsheul

Een enorme tak van een boom aan de Grutto in Kwintsheul is maandagavond afgebroken. De tak is terechtgekomen op een aantal geparkeerde auto's en een elektriciteitshuisje.
De brandweer heeft een deel van de tak weg kunnen zagen, waardoor twee voertuigen verplaatst konden worden. De rest van de afgebroken tak wordt later weggehaald.
Grote tak afgebroken in Kwintsheul
Grote tak afgebroken in Kwintsheul © Regio15