Gitarist Marne na hersenbloeding toegezongen door zijn eigen band

Marne luistert naar zijn band Prins S. en de Geit
Marne luistert naar zijn band Prins S. en de Geit © Omroep West
DEN HAAG - Marne Miesen, de gitarist van de Haagse band Prins S. en de Geit, kreeg begin dit jaar een hersenbloeding. Hij lag in coma en artsen hadden hem opgegeven. Tijdens zijn ziekbed schreef zijn band het nummer Zwarte Sneeuw. Marne is nog aan het revalideren, maar is wel op het UIT Festival aanwezig en hoort zijn band zijn nummer spelen. 'Ik hou van je', zingt frontman Scott Beekhuizen de eerste zin van Zwarte Sneeuw.
Scott vormt samen met Daniël Ortgiess en Marne Prins S. en de Geit. De band is vlak voor corona opgericht en brak tijdens de online editie van muziekfestival Eurosonic Noorderslag door met hun elektronische nederpop. Een mooi jaar lag voor ze met optredens op onder andere The Life I Live, Parkpop en Lowlands.
Zwarte Sneeuw voor Marne door Prins S. en de Geit:
Prins S. en de Geit speelt Zwarte Sneeuw speciaal voor gitarist Marne
En toen kwam die fatale dag in maart. Marne weet alleen nog wat de anderen hem vertelden. 'Ik liep op straat en kreeg een hersenbloeding, daardoor ben ik gevallen en heb ik mijn oogkas en mijn neus gebroken en nog een tweede hersenbloeding gekregen', vertelt hij. 'We hebben een aantal dagen in de overtuiging geleefd dat we hem kwijt waren', zegt Scott. Artsen dachten dat hij een 'kasplantje' zou blijven. In die periode schreven Scott en Daniël Zwarte Sneeuw.
Kan je me horen?
Kan je me zien?
Voel je vlokjes op je huid nu
En heb je het ook koud misschien
Marne deed iedereen versteld staan en kwam bij uit zijn coma. Een intensieve revalidatie periode volgde, met als stip op de horizon het optreden op Lowlands. Dat lukte, in augustus speelde hij op het festival in Biddinghuizen. Tegelijkertijd zit de Hagenaar nog steeds in het revalidatietraject en kan hij nog niet alles en moet hij ook zijn rust nemen. Dus deze zondag op het Lange Voorhout zit hij in het publiek aan een tafel omringd door geliefden. 'Mijn gezondheid gaat op en neer. Het is goed dat mensen tegen me zeggen: 'Doe wat rustiger aan.' Want ik moet gewoon rustig aan doen. Al wil ik heel graag spelen. Ik vind het heel moeilijk dat ik niet speel, maar ik vind het wel mooi om de band te zien.'
Als de zon opkomt
Straks weer op je schijnt
Alles warmer wordt
En de sneeuw verdwijnt
Zing je weer met mij
Vrienden geven hem een knuffel en op het podium spelen Scott en Daniël zijn nummer. De hele show wordt enthousiast door het publiek op het Haagse Uit Festival ontvangen. Maar na Zwarte Sneeuw klinkt een extra daverend applaus en zie je sommige bezoekers even slikken.