Parkeergarage onder flat was opnieuw doelwit brandstichters

Het is niet de eerste keer dat er een grote brand in de omgeving woedt
Het is niet de eerste keer dat er een grote brand in de omgeving woedt © Regio15
DEN HAAG - De brand die donderdagnacht woedde in een parkeergarage bij een flat aan de Laan van Wateringse Veld in Den Haag is aangestoken. Dat meldt de politie. Tientallen bewoners moesten door de brandweer worden geëvacueerd. Er raakte uiteindelijk niemand gewond.
Door de grote brand gingen drie auto's in vlammen op en werden er 35 woningen ontruimd. De brandweer had het vuur na zo'n 45 minuten onder controle, maar kon niet voorkomen dat er drie woningen onbewoonbaar raakte.
Twee van de drie uitgebrande auto's waren van een kapster die zelf in het gebouw woonde. Zij en haar dochter moesten hun woning halsoverkop verlaten toen de brand diep in de nacht uitbrak. Voor de bewoners van het complex was het niet de eerste keer dat ze geconfronteerd werden met een autobrand in de garage. Twee jaar geleden ging er volgens de verhuurder van het terrein ook al een auto in vlammen op.

Opnieuw sprake van brandstichting

De afgelopen weken is het vaker raak op de Laan van Wateringse Veld. Daar werden de afgelopen tijd meerdere brandjes gesticht. Hart voor Den Haag riep daarom op dat de politie 'keihard' moet optreden in de wijk.
Ook in januari 2020 ging het mis. Twaalf mensen raakten toen gewond en zeven auto's gingen in vlammen op toen er, net als nu, brand uitbrak in een parkeergarage onder een appartementencomplex. Drie Hagenaars van 19, 22 en 23 werden voor die brand aangehouden. Eén van hen bekende dat ze de brand als wraakactie hadden aangestoken.