Koopjesjagers op de vuist, opheffingsuitverkoop Scapino loopt uit de hand

Handhavers en de politie moesten erbij komen om de ruzie te sussen
Handhavers en de politie moesten erbij komen om de ruzie te sussen © District8
RIJSWIJK - De Scapino in Rijswijk is zondagmiddag vroegtijdig door de politie gesloten vanwege een vechtpartij. Het filiaal hield een opheffingsuitverkoop waar veel mensen op afkwamen. Dat bleken er uiteindelijk te veel. 'Mensen kwamen in de verdrukking terecht.'
De drukte zorgde ervoor dat de filiaalmanager mensen naar buiten moest sturen. In de rij die buiten ontstond werd de sfeer steeds grimmiger en gingen mensen met elkaar op de vuist, zegt een woordvoerder van Scapino.
De politie en handhaving werden erbij geroepen om de winkel aan de Prins Constantijn Promenade te ontruimen. 'Er werden mensen geduwd en er werd gescholden. De situatie werd oncontroleerbaar voor het winkelpersoneel, mensen kwamen daarnaast in de verdrukking terecht. Toen hebben we besloten om de winkel vroegtijdig te sluiten', vertelt een woordvoerder van de politie. De winkel blijft voor nu voorlopig gesloten, mede vanwege een verhuizing.

Dag eerder gesloten vanwege verhuizing

De Scapino in Rijswijk hield een opheffingsverkoop omdat de winkel gaat verhuizen naar een pand verderop in de winkelstraat. 'We boden daarom stuntaanbiedingen aan, omdat de nieuwe winkel volgens onze "normale" formule spullen aanbiedt. De vechtpartij en de sluiting zorgden ervoor dat wij de zaak één dag eerder hebben gesloten', laat de woordvoerder van de winkel weten.
Dat deden ze mede vanwege het winkelpersoneel, dat was geschrokken van de sfeer in de winkel. 'Het voorval heeft zeker weten impact gehad op het winkelpersoneel. Het is natuurlijk altijd bijzonder als opeens de politie bij je in de winkel staat. Daarom hebben we ervoor gekozen om de werknemers een dag extra vrij te geven.'
Volgende week donderdag is de vernieuwde Scapino weer open. Klanten zijn dan weer welkom in de winkel.