Otter Max krijgt nieuw vriendinnetje: 'Ze is nog een beetje verlegen'

Het nieuwe ottervrouwtje
Het nieuwe ottervrouwtje © Sea Life Scheveningen
DEN HAAG - Er komt een einde aan de eenzaamheid van otter Max in Sea Life Scheveningen. Zijn verzorgers hebben een nieuwe partner voor hem gevonden. Ze moet alleen nog een naam krijgen.
Jarenlang was Max samen met zijn vrouwtje Skittle, maar toen zij vorig jaar overleed konden verzorgers duidelijk aan Max merken dat hij eenzaam was. Ze bestudeerden zijn gedrag en vonden een mogelijke nieuwe liefde, die inmiddels al is aangekomen in Sea Life.
Volgens een woordvoerder is het vrouwtje nog een beetje verlegen, maar begint ze steeds beter te wennen. Echt met elkaar spelen mogen de otters nog even niet. Ze leerden eerst aan elkaars geur wennen door om de beurt in het buitenverblijf te komen. En sinds een paar dagen kunnen ze elkaar zien door een stukje gaas tussen beide verblijven. Maandag verdwijnt ook die laatste hindernis en kunnen de otters echt bij elkaar zijn.
Otter Max
Otter Max © Sea Life Scheveningen
Max en het vrouwtje zijn Aziatische kleinklauwotters, die in het wild voorkomen in onder meer India en China. Het is de kleinste ottersoort die er is en ze kletsen hard en veel, vooral als ze willen eten. Hoe het nieuwe vrouwtje gaat heten hangt af van het publiek, dat mag kiezen uit drie namen: Maya, Kuma of Sawa.