Doodrijder Kaylee scheurde door rood, was high en belde achter het stuur

De plek van het fatale ongeluk
De plek van het fatale ongeluk © Media TV
ALPHEN AAN DEN RIJN - De automobilist die ervan wordt verdacht de 20-jarige Kaylee op 8 juli aan te hebben gereden in Alphen aan den Rijn zou op dat moment onder invloed zijn geweest van cannabis. Daarnaast zou de 24-jarige Boskoper op het moment van de dodelijke aanrijding ruim vijftig kilometer te hard hebben gereden. Ook wordt hij ervan verdacht al bellend door rood te zijn gereden.
Op de weg waar de verdachte reed, geldt een maximale snelheid van 70 kilometer per uur. De bestuurder zou tussen de 122 en 134 kilometer per uur gereden hebben. Hem is daarom schuld aan dood door roekeloos rijgedrag ten laste gelegd. Dat blijkt uit de tenlastelegging tegen de man, die komende maandag voor de rechter moet verschijnen.
De Alphense Kaylee werd op vrijdag 8 juli laat in de avond aangereden op het kruispunt van de Oranje Nassausingel en de Thorbeckestraat. Ze kwam nooit meer thuis: door de aanrijding belandde Kaylee onder de auto en werd ze nog zo'n veertig meter meegesleurd. Door de klap was ze op slag dood.

Rood licht

Het Openbaar Minister heeft bevestigd dat ook Kaylee het rode licht negeerde toen ze met haar fiets de Oranje Nassausingel overstak. Volgens een woordvoerder maakt dat voor de zaak tegen de Boskoper niet uit. 'Er blijft voldoende verdenking tegen hem om hem te vervolgen', liet ze eerder weten aan Omroep West.
Een foto van Kaylee bij de plek van het ongeluk
Een foto van Kaylee bij de plek van het ongeluk © Omroep West