112-nieuws | Politie filmt wilde achtervolging door Roelofarendsveen - Meisje gestoken op straat

© Still uit de politievideo
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van vrijdag 9 september. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen.

Achtervolging door Roelofarendsveen gefilmd

De politie heeft een video vrijgegeven van een achtervolging door Roelofarendsveen. Agenten gaan met hoge snelheid achter een auto aan die met een valse of gestolen kentekenplaat reed en het stopteken negeerde. Het voertuig bleek uiteindelijk gestolen te zijn en de bestuurder nog veel meer op zijn kerfstok te hebben. Zo bleek hij betrokken te zijn geweest bij een beroving en heeft hij meerdere keren getankt zonder te betalen.

Meisje gestoken met scherp voorwerp

Een meisje is vrijdagochtend op de Obrechtstraat in Leiden door een onbekende man gestoken met een scherp voorwerp. Ze raakte daarbij lichtgewond. De politie is op zoek naar de dader, die in de richting van de Vijf Meilaan in Leiden rende.
© Regio15
Het zou gaan om een getinte man van tussen de 1.65 en 1.75 meter lang, een brede bouw, rode trui, zwarte broek en witte schoenen. Het steekincident gebeurde rond 11.15 uur in de Obrechtstraat. De exacte leeftijd van het meisje is niet bekend gemaakt, maar volgens een politiewoordvoerder gaat het om een tiener.

Brand in restaurant door wasmachine

In een restaurant aan de Hoge Gouwe in Gouda heeft in de nacht van donderdag op vrijdag brand gewoed. De brand was ontstaan in een droog- en wasmachine. Rond 2.00 uur was de brand onder controle. Er was flinke rook- en roetschade.
© AS Media
In twee woningen in de straat en twee woningen in de nabijgelegen Peperstraat werd een verhoogde concentratie koolmonoxide gemeten. De woningen werden ontruimd en geventileerd.