112-nieuws | Kind aangereden door motor - Brand in leegstaand pand Zoetermeer

Veel politie bij een aanrijding in de Koningstraat in Den Haag
Veel politie bij een aanrijding in de Koningstraat in Den Haag © Regio 15
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van vrijdag 10 september. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen.

Kind aangereden door motor

Een kind is zaterdagavond rond 19.45 uur aangereden door een motor in de Koningstraat in Den Haag. Het kind zou op dat moment op het zebrapad hebben gelopen. Het is onderzocht door ambulancepersoneel en daarna overgebracht naar een ziekenhuis. De politie zette de plek van het ongeluk ruim af vanwege het publiek dat op de aanrijding afkwam.

Brand in leegstaand pand Zoetermeer

In een leegstaand pand aan de Van der Hagenstraat in Zoetermeer heeft zaterdag aan het eind van de middag korte tijd brand gewoed. In het pand zat vroeger club Magnum, met erboven een restaurant. In december vorig jaar brandde het pand grotendeels uit. Sindsdien staat het leeg. De brand van zaterdag was snel geblust.
112-nieuws | Kind aangereden door motor - Brand in leegstaand pand Zoetermeer
112-nieuws | Kind aangereden door motor - Brand in leegstaand pand Zoetermeer

Beroving in Wateringen, daders aangehouden

In de Mommastraat in Wateringen is zaterdagmiddag een man beroofd door twee jongens. De politie zette een helikopter in en via Burgernet werd mensen gevraagd uit te kijken naar de jongens. Door die oproep konden ze korte tijd later worden aangehouden.

Ongeluk met vrachtwagen op A4

Op de A4 richting Rotterdam is bij Rijswijk een ongeluk gebeurd. De weg was daardoor tijdelijk dicht tussen Rijswijk en Delft. Verkeer werd tijdens de afsluiting van de snelweg afgeleid. Bij het ongeluk was een vrachtwagen betrokken. Wat er precies is gebeurd is niet duidelijk.

Omgekeerde vlag opgehangen bij politiebureau in Naaldwijk

In de nacht van vrijdag op zaterdag is bij het politiebureau in Naaldwijk een omgekeerde Nederlandse vlag opgehangen, laat de politie weten. Het bureau heeft de vlag inmiddels verwijderd. 'Wij geven geen uiting aan persoonlijke voorkeuren, meningen of politieke standpunten', aldus het basisteam Westland.
Het is niet bekend wie de vlag bij het politiebureau heeft opgehangen.

Telefoonwinkel beschoten in Den Haag

Een telefoonwinkel in Den Haag is in de nacht van donderdag op vrijdag beschoten. Dat meldt de politie. Een onbekende man loste een schot op de winkelruit, die beschadigd raakte. Samen met een andere man ging hij er vervolgens rennend vandoor, blijkt uit camerabeelden.
Een bewoner vond een kogelhuls voor de winkel aan de Dierenselaan. De politie doet onderzoek en vraagt getuigen zich te melden.

Zes woningen ontruimd bij brand, voorbijganger waarschuwt omwonenden

Door een brand in een portiekwoning in Den Haag zijn zaterdagochtend zes huizen ontruimd. Dat meldt de brandweer. Een voorbijganger merkte de brand rond 7.30 uur op en waarschuwde de hulpdiensten. Ook probeerde hij de bewoners van het huis aan de Steenwijklaan te waarschuwen, maar zij bleken niet thuis. De man heeft daarna de mensen in de omliggende woningen gewaarschuwd.
Zes woningen zijn ontruimd
Zes woningen zijn ontruimd © District8
In totaal moesten bewoners van zes panden tijdelijk hun huis uit. De brand is inmiddels onder controle. Op dit moment worden de portiekwoning en de portiek zelf geventileerd. Hoe de brand kon ontstaan, is niet duidelijk.