Mannen horen wederom celstraf tegen zich eisen voor diefstal bijzondere vogels Avifauna

Toekan
Toekan © Avifauna
ALPHEN AAN DEN RIJN - Vier mannen die in 2017 zijn veroordeeld voor de diefstal van tientallen bijzondere vogels uit onder meer Vogelpark Avifauna, hebben in hoger beroep ook celstraffen tegen zich horen eisen. De vogels werden in september 2014 gestolen uit het vogelpark in Alphen aan den Rijn.
De vijf dieven uit Brabant gingen er toentertijd vandoor met onder meer toekans, neushoornvogels en kaketoes. Ook in De Lier en Noord-Brabant werden bijzondere vogels gestolen. De dieren waren samen 100.000 euro waard.
In juni 2017 werden er celstraffen uitgedeeld variërend van twee tot veertien maanden cel. Ook werden er taakstraffen uitgedeeld.

Eisen in hoger beroep

Vier van de vijf mannen gingen in hoger beroep tegen de straf en nu vijf jaar later dient de zaak uiteindelijk. Donderdag werd er tegen de eerste verdachte acht maanden gevangenisstraf geëist, waarvan twee voorwaardelijk. De tweede verdachte zou volgens het Openbaar Ministerie 87 dagen de gevangenis in moeten, met een taakstraf van 40 uur. Als de taakstraf niet wordt uitgevoerd komen er nog eens 20 dagen hechtenis bij.
De derde verdachte hoorde een gevangenisstraf van 44 dagen tegen zich eisen, samen met 200 uur taakstraf. Mocht de verdachte hier niet aan voldoen, dan komen er nog eens 100 dagen gevangenisstraf bij. Tegen de laatste verdachte werd 40 uur taakstraf geëist.