Geen treinverkeer door staking, rustig op stations

Treinverkeer ligt stil
Treinverkeer ligt stil © ANP
REGIO - Het treinverkeer ligt vrijdag landelijk plat door een staking van NS-personeel. Reizigers zijn daar goed van op de hoogte, zegt een woordvoerder van de NS. Vrijdagochtend was het erg rustig op de stations. Ook de rest van de dag zullen er geen treinen rijden.
Eigenlijk zouden NS-medewerkers vrijdag alleen het werk neerleggen in het westen en noordwesten van ons land, om zo hun eisen voor een nieuwe cao kracht bij te zetten. De NS besloot daarop zelf om het treinverkeer in de rest van het land ook stil te leggen, omdat dat volgens het vervoersbedrijf niet op een veilige manier mogelijk was.
Mensen hebben goed meegekregen dat er wordt gestaakt. 'Er zijn maar enkele reizigers te vinden', zei een woordvoerder van de NS vrijdag. Alleen tussen Schiphol en Utrecht Centraal rijden nog treinen.

Niet drukker op de weg

De staking zorgde niet voor meer drukte op de weg. Vrijdagochtend is het volgens een woordvoerder van de ANWB normaal al heel rustig op de weg en dat was 'nu niet anders'. Eventuele extra drukte ontstaat pas rond het middaguur: deels door woon-werkverkeer, maar ook door recreatieverkeer.
NS-medewerkers leggen ook volgende week twee dagen het werk neer, acties die naar verwachting ook grote gevolgen hebben voor het landelijke treinverkeer.