Staking bij de NS zorgt voor drukte bij alternatief vervoer: 'Blij dat ik heb geboekt'

Reizigers zoeken alternatief voor staking FLIXBUSSEN zit vol
Reizigers zoeken alternatief voor staking FLIXBUSSEN zit vol
DEN HAAG - Het NS-treinverkeer ligt vrijdag opnieuw volledig plat vanwege de staking van het personeel. De vervoerder en de vakbonden liggen nog steeds in de clinch over een nieuwe cao. Gesprekken tussen beide partijen hebben tot nu toe nog niets opgeleverd. Veel mensen zullen ervoor gekozen hebben om een dagje thuis te werken. Moest je toch van A naar B moeten, dan was voor sommige mensen de FLiXBUS een alternatief.
Een blik op de site van het bedrijf leert dat je wel vooruit moet plannen, want alle diensten waren voor deze stakingsdag al volgeboekt. Bij de halte van FLiXBUS op het Centraal Station in Den Haag is het een drukte van belang. Er staat een grote groep toeristen, maar er zijn ook veel Nederlanders die op deze manier hun bestemming proberen te bereiken. 'De staking is voor FLiX belangrijk, zeker als het op nationaal niveau is. Dan zijn alle bussen volledig bezet', zegt een woordvoerder.
Mar van der Beek uit Zoetermeer heeft een bedrijfsuitje in Amsterdam. Ze heeft vorige week al geboekt om zeker te zijn van een plekje in de bus. 'Ik ben blij dat ik heb geboekt. Het is goedkoop en volgens mij ook nog sneller', vertelt ze.
FLiXBUS overvol door NS-staking
Ook komen er twee vrouwen uit Nijmegen het platform opgewandeld. Moeder en dochter hebben een NS-uitje maar dat dreigde in het water te vallen door de staking. 'Ik heb meteen een FLiXBUS geboekt zodat het toch door kan gaan. We zijn gisteren in Den Haag aangekomen en gaan vandaag weer terug. Dat wordt wel een reis om de wereld, want we vertrekken om 15.15 uur en zijn pas rond 21.00 uur in Nijmegen. Maar ach, zo zie je nog eens wat van Nederland', lacht ze relativerend.
Een jonge student vist achter het net. Hij checkt zijn telefoon en ziet dat alle diensten zijn volgeboekt. 'Ik baal ontzettend, ik dacht: ik kan nog wel even een FLiXBUS pakken naar Amsterdam, maar gaat volgens mij niet lukken. Ik ben nu aan het kijken naar alternatieven, maar ik denk niet ik het vandaag nog ga redden', zegt hij teleurgesteld.