112-nieuws | Politiebureau Delft ontruimd vanwege afgegeven handgranaat

Het politiebureau in Delft is enige tijd ontruimd geweest
Het politiebureau in Delft is enige tijd ontruimd geweest © District8
DEN HAAG - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van maandag 12 september. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen.

Granaat afgegeven op politiebureau in Delft

Bij het politiebureau aan de Jacoba van Beierenlaan in Delft is maandagavond een handgranaat bezorgd. Een magneetvisser kwam rond 18.40 uur het bureau binnengelopen met het explosief nadat hij deze had opgevist. Vervolgens werd het gebouw ontruimd en de EOD (Explosieven Opruimingsdienst Defensie) opgeroepen.
Inmiddels heeft de EOD de handgranaat weggehaald uit het politiebureau om deze op een andere locatie onschadelijk te maken. Dat laat een politiewoordvoerder weten. Het bureau in Delft is daarna vrijgegeven.

Stuk gevel stort in bij werkzaamheden, één gewonde

Bij werkzaamheden aan een woning in Den Haag is een erker ingestort. Daarbij raakte één persoon gewond, vertelt een woordvoerder van de brandweer. Het slachtoffer is ter controle naar het ziekenhuis gebracht.
Hoe het deel van de gevel in de Maastrichtsestraat kon instorten, is nog niet duidelijk. De brandweer heeft voor de veiligheid een deel van de stoep afgezet. De aannemer is nu aan de beurt om de gevel te stutten en de schade te herstellen.
Eén persoon raakte gewond en moest naar het ziekenhuis
Eén persoon raakte gewond en moest naar het ziekenhuis © Regio15

Gewonde bij steekincident in Den Haag, vrouw opgepakt

Bij een steekincident in Den Haag is zondag aan het eind van de middag één persoon gewond geraakt. Dat bevestigt de politie. Na de steekpartij, die in de relationele sfeer plaats zou hebben gevonden, is een vrouw aangehouden. Het slachtoffer kon zelf naar het ziekenhuis gaan.
Waarom de twee ruzie hadden, is nog niet duidelijk. Het steekincident vond rond 17.00 uur plaats in de Menninckstraat. De politie doet verder onderzoek naar de zaak.
De vrouw moest mee naar het bureau
De vrouw moest mee naar het bureau © Regio15