112-nieuws | Haagse woning tijdelijk onbewoonbaar na brand - Jongen zwaargewond na aanrijding

De brandweer is meteen op zoek gegaan naar personen in de woning
De brandweer is meteen op zoek gegaan naar personen in de woning © District8
DEN HAAG - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van dinsdag 13 september. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen.

Haagse woning tijdelijk onbewoonbaar na brand

In een woning aan de Beverweerdstraat in Den Haag heeft dinsdagmiddag korte tijd een flinke brand gewoed. Nadat hulpdiensten waren gearriveerd, is de brandweer meteen begonnen met blussen. Ook zou er nog iemand in het huis aanwezig zijn waardoor brandweerlieden tegelijkertijd een zoekactie startten. Daarnaast werden vijf omliggende woningen uit voorzorg ontruimd.
Na de controle in de woning bleek er niemand aanwezig te zijn. Ook kregen de brandweerlieden het vuur snel onder controle. 'De huizen zijn inmiddels geventileerd en gecontroleerd op koolmonoxide. De omliggende woningen zijn ook alweer vrijgegeven. Alleen de woning waar de brand heeft gewoed, is tijdelijk onbewoonbaar', laat een brandweerwoordvoerder weten. Hoe de brand is ontstaan, is niet bekend.

13-jarige jongen zwaargewond na aanrijding met bus

Op het Lakenplein in Leiden heeft dinsdagmiddag een aanrijding plaatsgevonden tussen een bus en een 13-jarige jongen. Daarbij is het kind zwaargewond geraakt aan zijn been. Meerdere ambulances en een traumahelikopter werden opgeroepen naar de plaats van het incident.
Het jonge slachtoffer is inmiddels met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Het is niet bekend hoe het nu met de jongen gaat. Ook is onduidelijk wat er precies is gebeurd op het Lakenplein. 'Momenteel doen wij onderzoek naar de toedracht', laat een politiewoordvoerder weten. Vanwege het onderzoek is de Oosterkerkstraat in beide richtingen afgesloten voor verkeer.
De 13-jarige jongen raakte zwaargewond aan zijn been
De 13-jarige jongen raakte zwaargewond aan zijn been © Regio15

Jonge mannen aangehouden voor rijden zonder rijbewijs

De politie in Kaag en Braassem heeft dinsdag tot twee keer toe een jonge man aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs. In Oud Ade controleerden agenten dinsdagochtend een 17-jarige snorfietser. Tijdens de controle gaf hij alleen niet zijn eigen gegevens op, maar de gegevens van zijn broer die wel een rijbewijs heeft. Voor het rijden zonder rijbewijs en het opgeven van valse informatie kreeg de tiener een proces verbaal.
Later op de dag hield de politie langs de N207 bij Leimuiden nog eens een bestuurder van een personenauto aan die geen rijbewijs bleek te hebben. De 19-jarige man uit Alphen aan den Rijn kreeg een bekeuring en werd vervolgens door agenten afgezet bij de bushalte.

Fietser ernstig gewond na aanrijding met bakwagen

Een fietser raakte ernstig gewond na een aanrijding met een bakwagen aan de Magazijnweg in Alphen aan den Rijn. Het slachtoffer is met spoed afgevoerd naar het ziekenhuis. Op het moment wordt nog onderzoek gedaan naar de aanrijding. Het zorgt ervoor dat de weg tussen de Eikenlaan en de Handelsweg voorlopig is afgesloten.
Na het ongeluk waren de hulpdiensten snel ter plaatse
Na het ongeluk waren de hulpdiensten snel ter plaatse © MediaTV

Brand gesticht bij voordeur, buurt schrikt wakker van klap

Bij de voordeur van een woning in Zoetermeer is in de nacht van maandag op dinsdag brand gesticht. De buurt aan de Van Coehoornschans schrok rond middernacht wakker van een klap. Een van de buurtbewoners kon de brand blussen nog voordat de brandweer er was. Niemand raakte gewond, wel zit er een gat in de voordeur en is er een aantal ruiten gesprongen.
De politie doet onderzoek naar de zaak en is een buurtonderzoek gestart. Ook worden getuigen gevraagd zich te melden. Eerder werd Zoetermeer al geteisterd door een golf aan geweld, met beschietingen en explosies bij woningen. 'Vooralsnog zijn er geen aanwijzingen die erop duiden dat er een verband is tussen deze zaak en andere recente incidenten', laat een politiewoordvoerder weten.
De voordeur raakte beschadigd
De voordeur raakte beschadigd © District8

Twee gewonden na botsing, automobilist opgepakt

Bij een ongeluk tussen een scooter en een auto zijn in de nacht van maandag op dinsdag twee mensen gewond geraakt. De 42-jarige man die de scooter bestuurde en de 19-jarige vrouw die achterop zat, moesten naar het ziekenhuis met hoofdletsel. De automobilist, een 41-jarige man uit Den Haag, is opgepakt.
Hij wordt verdacht van het rijden onder invloed van drugs en is meegenomen naar het politiebureau. Ook de bestuurder van de scooter, die net als de automobilist en de bijrijder uit Den Haag komt, wordt verdacht van het rijden onder invloed. Het ongeluk vond even voor middernacht plaats. De scooterrijder reed over het fietspad van de Beeklaan. De automobilist reed vanaf de Valkenboslaan richting de Laan van Meerdervoort. Op het kruispunt botste de twee voertuigen.
Twee mensen moesten naar het ziekenhuis
Twee mensen moesten naar het ziekenhuis © Regio15