112-nieuws | Ongeluk met motorrijders op N11 - Fietser gewond na aanrijding

Eén van de slachtoffers wordt meegenomen met de ambulance
Eén van de slachtoffers wordt meegenomen met de ambulance © MediaTV
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van woensdag 14 september. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen.

Ongeluk met motorrijders op N11

De N11 richting Leiden is woensdagavond een tijd lang afgesloten geweest tussen Hazerswoude-Dorp en Zoeterwoude-Weipoort. Dat kwam door een ongeluk waarbij twee motorrijders gewond zijn geraakt.
Ze maakten deel uit van een grotere groep motorrijders. Verkeer dat achter het ongeluk stil kwam te staan, mocht onder politiebegeleiding omkeren en naar de vorige afrit rijden.

Fietser aangereden bij N44

Een fietser is woensdagmiddag aangereden bij de overgang van de N44 naar de A44. De fietser kwam bij Wassenaar in aanrijding met een auto met aanhanger en raakte hierbij gewond. Door het ongeval is de A44 dicht vanuit Leiden richting Wassenaar. Automobilisten die achter het ongeval staan worden via de vluchtstrook geleid. Weggebruikers wordt aangeraden om om te rijden via de A4.
De fietser raakte bij het ongeval gewond
De fietser raakte bij het ongeval gewond © Regio15

Chinese ambassade beklad door Oeigoerse betogers

De Chinese ambassade is beklad door Oeigoerse betogers. Ze hebben woensdag rode verf, over de hekken, tegen het gebouw aan gegooid. Ook is een persoon aangehouden omdat deze een brandend voorwerp naar de ambassade heeft gegooid. De omgeving van de ambassade is daarnaast een tijdje afgesloten geweest. Omdat er verf en een brandend voorwerp werd gegooid, heeft burgemeester Jan van Zanen de demonstratie ontbonden.
De Chinese ambassade is beklad met rode verf.
De Chinese ambassade is beklad met rode verf. © District8
De politie schat dat meer dan 150 demonstranten bij het protest aanwezig waren. De aanwezigen droegen fakkels en autobanden. De Oeigoeren staan op gespannen voet met de Chinese regering. De Islamitische bevolkingsgroep uit het uiterste westen van China worden in dat land gediscrimineerd en onderdrukt. Mensenrechtenorganisaties zeggen dat zeker 1 miljoen Oeigoerse moslims en andere minderheden worden vastgehouden in concentratiekampen, dat zijn ook de redenen voor de demonstratie.

Hagenaar vast voor fraude met zorggeld

De politie heeft maandag twee mannen aangehouden omdat ze gefraudeerd zouden hebben met zorggeld. Het gaat om een 36-jarige man uit Den Haag en een 43-jarige man uit Barendrecht. Ook zijn er huiszoekingen gedaan in drie woningen en een bedrijfspand in Den Haag, Waddinxveen en Barendrecht, meldt de politie woensdag.
De politie heeft vier auto's en luxe goederen zoals designerkleding in beslag genomen. Ook is er beslag gelegd op meerdere bankrekeningen, het bedrijfspand en de drie woningen. De politie wil, in het kader van het onderzoek, niet zeggen of de verdachten de eigenaren zijn van de panden. Het is niet bekend om hoeveel geld het gaat bij de fraude. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Gewonde bij woningoverval

Een woning aan de Stavangerstraat in Den Haag is woensdagmiddag overvallen. Daarbij heeft iemand een hoofdwond opgelopen. Het slachtoffer is in de ambulance meegenomen. Er zijn veel hulpdiensten aanwezig rondom de woning.
© Omroep West
Er is nog niemand aangehouden, laat een woordvoerder van de politie weten. Er wordt onderzoek gedaan in en rondom de woning, onder meer met een politiehond. Het is niet bekend of er iets is buitgemaakt.

Twee katten omgekomen bij woningbrand

In een portiekwoning aan de Generaal Vetterstraat in Rijswijk is woensdagmiddag rond 12.00 uur brand uitgebroken. Daarbij zijn twee katten omgekomen, meldt de brandweer.
Het vuur brak uit in een huis op de derde verdieping. De bewoners van het pand waren op dat moment niet thuis. De woning is voorlopig niet bewoonbaar.
Hulpdiensten bij een van de overleden katten
Hulpdiensten bij een van de overleden katten © Regio15

Explosie bij geparkeerde auto's

Aan de Heyermanswende in Hillegom heeft woensdagochtend een explosie plaatsgevonden bij de auto's die daar geparkeerd stonden. Als gevolg van de explosie zijn meerdere ramen van woningen in de straat gesprongen. De politie doet onderzoek en is op zoek naar getuigen.

Schuur- en hooibalenbrand Hillegom

De brandweer heeft de brandende hooibalen inmiddels geblust
De brandweer heeft de brandende hooibalen inmiddels geblust © Omroep West
Op de Leidsestraat in Hillegom is rond 11.00 uur brand uitgebroken bij een aantal hooibalen in een wei. Deze hooibalen lagen tegen een schuur aan die hierdoor ook in brand vloog. Volgens de woordvoerder van de brandweer Hollands Midden zijn er geen gewonden gevallen en zijn alle koeien in veiligheid gebracht. De brand is inmiddels geblust.
© Omroep West

Verdachten van straatroof aangehouden

De politie heeft drie mannen aangehouden die verdacht worden van een straatroof in Delft op 6 september. Een toerist werd toen beroofd door drie mannen die zich voordeden als politieagenten en om haar legitimatie vroegen. Ze gingen ervandoor met een geldbedrag.
Het gaat om drie mannen van 32, 50 en 53 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats. Ze werden opgespoord door een ANPR-hit op het voertuig van een van de verdachten. Een camera scant dan de kentekens van voertuigen en vergelijkt die met kentekens die in een lijst staan van gezochte mensen.