112-nieuws | Politie deelt foto's van woningovervallers - Vrouw valt met rollator

Politie in de Stavangerstraat na de overval
Politie in de Stavangerstraat na de overval © Omroep West
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van donderdag 15 september. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen.

Politie deelt foto's van drie woningovervallers

De politie heeft donderdagavond beelden gedeeld van drie verdachten van de woningoverval die woensdag plaatsvond aan de Stavangerstraat in Den Haag. Eén van de slachtoffers liep daarbij een hoofdwond op. Het is niet bekend of er iets is buitgemaakt.
De politie schrijft op hun site: 'Het onderzoek is nog in volle gang en het onderzoeksteam is op zoek naar getuigen en beelden. Op dit moment zijn er nog geen aanhoudingen verricht. Heeft u het vermoeden waar deze drie mannen verblijven, meld dat dan direct. Benader hen niet zelf, maar neem wanneer u hen ziet contact op met de politie.'
De drie zijn intussen aangehouden
De drie zijn intussen aangehouden © Politie

Vrouw met rollator valt van stoep

In Lisse is een vrouw gewond geraakt nadat ze met haar rollator van de stoep raakte. De wijkagenten van het dorp bedanken alle mensen die de vrouw hebben geholpen.

Twee gewonden bij steekpartij allebei aangehouden

Bij een steekincident in de Hackfortstraat in de wijk Moerwijk in Den Haag zijn woensdagmiddag twee personen gewond geraakt. Beide gewonden zijn met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Ze zijn ook allebei aangehouden, zegt een politiewoordvoerder. 'Omdat onduidelijk is wat er is gebeurd zijn ze allebei vooralsnog als verdachte aangemerkt. Wij doen uitgebreid onderzoek wat er is gebeurd.' Een deel van de straat is daarvoor afgezet. Over de aard van de verwondingen van de twee kan de woordvoerder niets zeggen.
Er rukten meerdere ambulances uit naar de Hackfortstraat
Er rukten meerdere ambulances uit naar de Hackfortstraat © Regio15

Misstanden in Haagse garages

Tijdens controles aan twee garages in Den Haag zijn diverse problemen aan het licht gekomen. Aan de Radarstraat bleken twaalf mensen ongeregistreerd te werken. Twee van hen bleken illegaal in Nederland te verblijven. Bij de garage aan de Binckhorstlaan konden drie mensen zich niet legitimeren. Ook daar bleken twee mensen de illegale status te hebben.
Bij vijf voertuigen werden verborgen ruimtes (vaak gebruikt om verboden goederen te vervoeren) gevonden en de auto's zijn daarom in beslag genomen. De controles vonden plaats naar aanleiding van signalen over malafide bedrijfsvoering en werd uitgevoerd door onder andere de politie, Belastingdienst, douane, en de gemeente Den Haag.
Eén van de in beslag genomen auto's aan de Binckhorstlaan
Eén van de in beslag genomen auto's aan de Binckhorstlaan © Gemeente Den Haag

Man en agenten onwel door giftige gassen uit accu

Op de Middelweg in Delft zijn donderdagmiddag twee agenten en een man onwel geworden nadat de man met een trekker over een accu reed. Daarbij kwamen giftige gassen vrij. Volgens een woordvoerder van de brandweer zijn zij alle drie voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. De geraakte accu is door de brandweer ondergedompeld en afgevoerd. Hoe de accu onder de trekker terechtkwam is niet duidelijk.
Drie personen moesten naar het ziekenhuis
Drie personen moesten naar het ziekenhuis © Regio15

Burgemeester Hillegom sluit woning na vondst harddrugs

Burgemeester Arie van Erk van Hillegom heeft donderdagmiddag een woning aan de Lapinenburgstraat voor drie maanden gesloten. De woning wordt gesloten omdat daar op 24 juni 2022 een grote hoeveelheid harddrugs werd aangetroffen. De politie kwam die drugs op het spoor dankzij anonieme meldingen.

Schade na aanrijding tram en auto

Op de Rijswijkseweg in Den Haag, ter hoogte van tramhalte Wenkebachstraat, zijn donderdagochtend een tram en een auto op elkaar gebotst. Bij het ongeluk viel één gewonde. De schade bij zowel de tram als de auto is flink. De wagen raakte aan de zijkant beschadigd, de tram aan de voorkant. Ook een lantaarnpaal werd geraakt. Hoe het ongeluk kon gebeuren is niet duidelijk.
De tram en auto liepen schade op
De tram en auto liepen schade op © Regio15

Delftenaar aangehouden voor schietpartij

Een 22-jarige man uit Delft zit sinds deze week vast, omdat hij betrokken zou zijn bij een schietpartij in Rotterdam. De verdachte werd in zijn huis gearresteerd. Daar werd ook een vuurwapen gevonden en in beslag genomen. De rechter-commissaris heeft woensdag besloten dat de Delftenaar in ieder geval nog twee weken vast blijft zitten.
De schietpartij was op zondag 24 april in Rotterdam-Zuid. Het 26-jarige slachtoffer, een man uit Schiedam, werd gewond naar het ziekenhuis gebracht. De politie zegt meerdere aanhoudingen niet uit te sluiten.
Het slachtoffer werd op deze parkeerplaats in Rotterdam aangetroffen
Het slachtoffer werd op deze parkeerplaats in Rotterdam aangetroffen © ANP