Solar Team TU Delft tijdens zonnerace in Zuid-Afrika ingehaald door Belgen

De zonneauto van het Delftse Brunel Solar Team
De zonneauto van het Delftse Brunel Solar Team © Jorrit Lousberg
DELFT - Het team van de TU Delft heeft de koppositie verloren in een race voor zonneauto's door Zuid-Afrika. De studenten uit Leuven reden tijdens de derde etappe tachtig kilometer meer, waardoor de Belgen nu een voorsprong hebben van twintig gereden kilometers.
Het Brunel Solar Team uit Delft startte met een voorsprong van zestig kilometer. Maar het wegdek tijdens de etappe van Bloemfontein naar Gariepdam was erg slecht en ook de bewolking speelde het team parten, laten de studenten weten. Teamcaptain Sanne Vilters blijft optimistisch en denkt dat er maandag voldoende mogelijkheden zijn om de eerste plek terug te veroveren.
Het Agoria Solar Team uit Leuven heeft nu in totaal 1580,5 kilometer verreden. Nadat Delft op de eerste dag een voorsprong van bijna honderd kilometer had opgebouwd, liepen de Belgen zaterdag al een deel van hun achterstand in.

Wedstrijd eindigt in Kaapstad

De SASOL Solar Challenge begon vrijdag in de buurt van Johannesburg en eindigt komende vrijdag in Kaapstad. Bij elke etappe zitten er 'lussen' aan het parcours, extra rondes waarmee de deelnemers het aantal kilometers dat ze afleggen, kunnen verhogen.
De zonneauto van het Delftse Brunel Solar Team
De zonneauto van het Delftse Brunel Solar Team © Jorrit Lousberg