Gemeente Bodegraven wil dat Twitter alle complottweets verwijdert

Bloemen op de begraafplaats van Bodegraven
Bloemen op de begraafplaats van Bodegraven © Omroep West
BODEGRAVEN - De gemeente Bodegraven eist dat Twitter tweets verwijdert van complotdenkers Micha Kat, Wouter Raatgever en Joost Knevel. Bodegraven wil dat komende vrijdag voor elkaar krijgen met een kort geding. De complotdenkers noemden de gemeente vaak als plek waar satanisch-pedofiele misdrijven zouden plaatsvinden en riepen vorig jaar regelmatig op om begraafplaats Vrederust te bezoeken, met grafschennis tot gevolg. Die tweets moeten volgens de gemeente verwijderd worden.
Begraafplaats Vredehof in Bodegraven werd begin vorig jaar overspoeld nadat de complotdenkers, waaronder Micha Kat, via een online platform de verzonnen verhalen verspreidden over een niet bestaand pedofielen-netwerk in Bodegraven. Kinderen die daar begraven lagen zouden het slachtoffer zijn van kindermoordenaars. Het zorgde ervoor dat de begraafplaats werd overspoeld met mensen die bloemen legden bij graven van overleden kinderen. Het zorgde voor veel onrust in Bodegraven.
De complotdenkers zijn al veroordeeld voor het verspreiden van de waanverhalen. Kat, Raatgever en Knevel zitten celstraffen uit en moeten zich de komende tijd melden bij het Pieter Baan Centrum. Complotdenker Kat verloor onlangs nog zijn rechtszaak tegen de uitlevering aan Nederland. Hij zat in Noord-Ierland al vast en zit nu in Nederland opnieuw een celstraf uit van zes maanden voor smaad en laster.

Alle tweets verwijderen

De gemeente Bodegraven wil dat alle tweets die nog steeds circuleren worden verwijderd. Het gaat daarbij om tweets waarin personen en de stad nog steeds in verband worden gebracht met pedofiele misdrijven. Ook de tweets waarin wordt opgeroepen om de plaats te bezoeken, moeten worden verwijderd van de gemeente. Komende vrijdag dient het kort geding om 13.00 uur. Dan moet duidelijk worden of Twitter actie moet ondernemen.