Duinrell vangt komende winter ruim 900 asielzoekers op

In andere jaren werden er ook al asielzoekers opgevangen in Duinrell
In andere jaren werden er ook al asielzoekers opgevangen in Duinrell © ANP
WASSENAAR - Op het terrein van landgoed en pretpark Duinrell in Wassenaar worden komende winter asielzoekers opgevangen. Dat meldt de gemeente Wassenaar maandag. Net als vorige winter biedt het complex dan plaats aan maximaal 930 mensen. De opvang is van 7 november 2022 tot 27 maart 2023 geopend.
Het gaat vooral om 'kansrijke asielzoekers' die al een asielaanvraag hebben lopen en wachten op de uitkomst daarvan, legt de gemeente Wassenaar uit. De groep bestaat uit volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar. Zij zullen geleidelijk in Duinrell gehuisvest worden.
De asielzoekers krijgen onderdak op een apart deel van het landgoed met een eigen ingang en uitgang. Ook wordt het terrein de hele dag door bewaakt en de opvang krijgt een eigen wijkagent. De kinderen gaan naar een internationale klas in Leiden. Volgens de gemeente is er daarnaast 'speciale aandacht' voor de aanpak van asielzoekers die overlast veroorzaken.

Extra inkomsten

Overigens vangt Duinrell al jaren asielzoekers op in de wintermaanden. Voor de eigenaren betekent de opvang extra inkomsten in het laagseizoen.