Team TU Delft weer aan kop tijdens zonneautorace

De zonneauto van het Delftse Brunel Solar Team
De zonneauto van het Delftse Brunel Solar Team © Jorrit Lousberg
DELFT - Het Nederlandse Brunel Solar Team ligt weer op kop bij de race voor zonneauto's door Zuid-Afrika. Kort na de start op de vierde dag gingen de Nederlanders het Belgische team, dat ze zondag nog inhaalden, weer voorbij. Het team spreekt van een 'nek-aan-nekrace'.
Het stuk dat de Nederlandse studenten van de TU Delft maandag reden was een stuk heuvelachtiger dan de vorige dagen en met de steilste helling van de race tot nu toe, laten de studenten weten. Daarvoor selecteerde het team een 'extra stabiele' coureur om dit stuk te rijden.
Tijdens deze vierde etappe van Gariepdam naar Graaff-Reinet was er een kleine lus van 35 kilometer en een grotere van vijftig kilometer. Door de grotere te pakken heeft het Brunel-team nu een voorsprong van dertig kilometer. De studenten besloten nadat ze de koppositie al hadden gepakt een korte lus te rijden, omdat ze zagen dat het Belgische team dat ook deed. 'Zodoende kon er met zo min mogelijk energie een inhaalslag worden gemaakt', schrijft het team.

Extra rondes

De SASOL Solar Challenge begon vrijdag in de buurt van Johannesburg en eindigt komende vrijdag in Kaapstad. Bij elke etappe zitten er 'lussen' in het parcours, extra rondes waarmee de deelnemers het aantal kilometers dat ze afleggen, kunnen verhogen.