Slachtoffer mishandeling (19) loopt gebroken neus en hersenschudding op

Deze zaak is opgelost
Deze zaak is opgelost
LEIDEN - Een 19-jarige jongen is na het uitgaan in Leiden zo hard geslagen, dat hij een hersenschudding en een gebroken neus heeft opgelopen. De aanleiding is voor het slachtoffer totaal niet duidelijk. De beelden waarop de verdachte is te zien zijn dat wel.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 13 september. Meer zaken zijn hier te vinden.
UPDATE: Na de uitzending heeft de verdachte zich bij de politie gemeld. Het gaat om een 22-jarige man uit Katwijk. Hij zal worden verhoord door de recherche.
het slachtoffer heeft op zaterdagavond 4 juni een leuke avond met vrienden bij Gebr. De Nobel in de Marktsteeg in het centrum van Leiden. Om 4.00 uur sluit de zaak, het is dan intussen zondag 5 juni geworden. Dat is het moment dat de jongen naar buiten gaat. Daar krijgt hij meerdere klappen tegen zijn hoofd en gezicht van verschillende mensen.
Hij weet naar de ingang van Gebr. de Nobel te vluchten en daar wordt de politie gebeld. De ouders van het slachtoffer komen hem ophalen en rijden direct door naar het ziekenhuis. Daar blijkt dat hij een hersenschudding en een gebroken neus heeft. Verder is hij bont en blauw geslagen en heeft hij verschillende kneuzingen.

Verdachte in blauw shirt

De mishandeling op straat is vastgelegd op bewakingsbeelden. Er ontstaat aan de rand van het beeld tumult, maar het is niet precies duidelijk wie wat doet. Wel is te zien dat een jongen in een opvallend blauw shirt het slachtoffer tegen de muur duwt en hem meerdere harde vuistslagen geeft. Meteen daarna loopt hij weg, samen met iemand anders.
De politie heeft ook de beelden van binnen bekeken en daar is de verdachte in het blauwe shirt goed op te zien. Hij praat binnen met wat mensen en loopt dan naar buiten, een paar minuten voor de mishandeling plaatsvindt. De politie hoopt dat iemand hem herkent aan de hand van de beelden. Er waren mogelijk nog anderen bij de mishandeling betrokken. Ook eventuele informatie over hen is welkom bij de recherche.

Geen ruzie geweest

Het 19-jarige slachtoffer is nog aan het herstellen van zijn verwondingen. Hij vermijdt tegenwoordig bepaalde plekken en voelt zich angstig, vooral omdat hij geen idee heeft waarom hij zo is mishandeld. Er is in Gebr. de Nobel geen ruzie of iets dergelijks geweest. De zaak betreurt dat de mishandeling voor hun deur is gebeurd en werkt mee met de politie om de zaak op te lossen. Personeel heeft die bewuste avond geen problemen tussen bezoekers gezien.
Wel heeft het slachtoffer die zaterdag een voetbalwedstrijd gespeeld. Dat was best een stevig duel, omdat het een belangrijke wedstrijd was. Maar op het veld en daarna is er geen probleem over geweest. De politie krijgt daarom ook graag tips over de aanleiding voor de mishandeling. Ook meer zelfgemaakte filmpjes of foto's van het incident zijn welkom.