Team West

Zoektocht naar straatrover die 79-jarige man naar de grond sloeg gaat door

De verdachte
De verdachte © Politie
DEN HAAG - De politie is nog altijd bezig met het onderzoek naar een zeer gewelddadige straatroof in het Laakkwartier in Den Haag. Vorig jaar december is daar een meneer van 79 jaar midden op de dag geschopt en geslagen door een man die zijn telefoon wilde hebben. Het tonen van de bewakingsbeelden in Team West in maart leverde veel tips op, maar de dader is nog niet gevonden. Daarom doet de politie nu een nieuwe oproep, zijn er flyers uitgedeeld en stoepborden in de omgeving geplaatst.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 13 september. Meer zaken zijn hier te vinden.
Het slachtoffer loopt op woensdag 15 december 2021 rond 13.30 uur in de Janssoniusstraat. Hij laat op zijn gemak zijn hondje uit. Ter hoogte van de kruising met de Bragastraat wordt hij aangesproken door een man, die zijn telefoon wil hebben. De 79-jarige zegt dat hij die niet heeft, maar daar neemt de man geen genoegen mee.
Het slachtoffer wordt belaagd
Het slachtoffer wordt belaagd © Politie
Hij geeft het slachtoffer een aantal klappen, waardoor hij een bloedneus oploopt. Als de man met zijn hondje weg wil lopen, blijft de man hem belagen. Hij geeft hem meerdere vuistslagen en een schop. De 79-jarige man valt tegen een geparkeerde scooter aan, en vervolgens op de grond.

Zoeken naar waardevolle spullen

De straatrover fouilleert de man, op zoek naar zijn telefoon of andere waardevolle spullen. Maar hij vindt niets. Het slachtoffer weet met moeite op te staan en pakt zijn hondje op. Omdat er op dat moment twee meisjes langslopen, stopt de straatrover met het belagen van de man. Die loopt snel naar een garage in de buurt, waar hij alarm slaat.
Gewelddadige straatrover slaat en schopt slachtoffer naar de grond - Team West
De straatrover gaat er op dat moment vandoor. Hij heeft geen buit gemaakt, maar er wel voor gezorgd dat de 79-jarige man amper nog alleen de straat op durft. Het slachtoffer heeft nu, negen maanden later, nog altijd last van het incident en houdt er waarschijnlijk blijvend letsel aan over.

Stoepborden en flyers

Op 8 maart liet de politie de bewakingsbeelden al zien in Team West en twee weken later ook in Opsporing Verzocht. De beelden zijn toen massaal bekeken en de recherche ontving vele tips. Het onderzoek kon daar goed mee verder, maar tot een aanhouding heeft het nog niet geleid. Daarom wordt er nu opnieuw een uitgebreid buurtonderzoek gedaan. Via stoepborden en flyers in verschillende talen hoopt de politie zoveel mogelijk mensen te bereiken.
De verdachte heeft een lichte huidskleur, is slank en ongeveer 1,80 meter lang. Hij heeft een mager gezicht met een forse neus en een brede, platte kin. Hij droeg die 15e december een zwarte hoodie met op de rug een witte opdruk, en verder handschoenen, een zwarte broek en donkere schoenen met een witte zool.

Herkent u de man?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul een digitaal tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem