Extra werkzaamheden Prins Clausplein: knooppunt opnieuw weekend dicht

Het Prins Clausplein bij Den Haag
Het Prins Clausplein bij Den Haag © ANP
DEN HAAG - Het Prins Clausplein gaat dit weekend opnieuw dicht. De afgelopen twee weekenden was het knooppunt dicht voor werkzaamheden, maar het lukte niet om alles in die tijd af te ronden. Daarom zijn er dit weekend extra werkzaamheden. Hierdoor kan het verkeer dat uit Den Haag komt niet via de A12 naar de A4 richting Amsterdam en Rotterdam.
De werkzaamheden vinden plaats tussen vrijdag 22.00 uur en zondag 11.00 uur. Er is net als in de vorige weekenden een omleidingsroute ingesteld. Verkeer op de Utrechtsebaan (A12) vanuit Den Haag wordt omgeleid via Leidschendam (N14) of de Binckhorst (S107).
Bekijk hieronder de omleidingsroute:
De omleidingsroute is met groene lijntjes aangegeven
De omleidingsroute is met groene lijntjes aangegeven © Rijkswaterstaat
Verkeer vanuit Den Haag en Scheveningen richting Amsterdam wordt geadviseerd de Noordelijke Randweg (N14) richting Leidschendam te nemen. Verkeer dat naar Rotterdam wil, wordt omgeleid via de Rotterdamsebaan (S107) richting Knooppunt Ypenburg en de A13.

Eerste ronde

De afgelopen weekenden is er gewerkt aan het opknappen van het asfalt, de voegovergangen, de vangrails en de onderkant van twee viaducten naar de A4.
Het groot onderhoud aan het Prins Clausplein is ook na dit weekend nog niet klaar. In totaal zijn er drie reeksen van drie weekenden waarin er gewerkt wordt: de eerste reeks zit er na dit weekend dus op. Binnenkort worden de volgende data bekend gemaakt.