Overleden Poolse man in Julianapark niet door misdrijf om het leven gekomen

Tomasz Jachowicz
Tomasz Jachowicz © Omroep West
RIJSWIJK - De overleden Poolse man die op zaterdag 20 augustus in het Julianapark in Rijswijk werd aangetroffen, is niet door een misdrijf om het leven gekomen. Dat blijkt uit het politieonderzoek.
Het bleef na de vondst van het lichaam enige tijd onduidelijk wie de man was en wat de doodsoorzaak was. Het bleek te gaan om de 33-jarige Pool Tomasz Jachowicz. Zijn lichaam werd door een wandelaar gevonden in een sloot. De recherche heeft toen uitgebreid onderzoek gedaan en zette een groot deel van het park af.
Tomasz was sinds 2016 in Nederland en werkte bij verschillende bedrijven. Op vrijdag 19 augustus is hij als vermist opgegeven. Hij werd de dag daarvoor voor het laatst gezien in Wateringen. Een dag later, zaterdagmiddag rond 15.30 uur, is zijn lichaam gevonden in het park in Rijswijk.

Grootschalig opsporingsonderzoek

De politie startte een grootschalig onderzoek en deed uitgebreid sporenonderzoek rondom en in het water van de sloot. Ook is er een week na de vondst van het lichaam een passantenonderzoek in het Rijswijkse park gedaan. Daarnaast kwam de zaak aan de orde in de uitzending van Team West. Uit dat onderzoek is nu gebleken dat er geen sprake is van een misdrijf.