112-nieuws | Dakkapel in puin na botsing met brug - Bewoners huis uit om wasbenzinelucht

De dakkapel raakte flink beschadigd
De dakkapel raakte flink beschadigd © Regio15
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van maandag 19 september. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen.

In actie voor wasbenzinelucht

Een aantal bewoners van de Energiestraat in Den Haag heeft last van een penetrante wasbenzinelucht. Brandweermensen denken dat de stank uit het riool komt. De bewoners van één huis moeten de nacht elders doorbrengen. Zij kunnen bij bekenden in de buurt terecht. Waarschijnlijk wordt het rioolstelsel doorgespoeld.

Kapotte dakkapel blokkeert brug Leidschendam

De brug bij het Damplein in Leidschendam is maandagochtend enige tijd geblokkeerd geweest door een dakkapel die van een aanhanger achter een bestelbusje was gevallen. Het busje probeerde de dakkapel over de brug te vervoeren, maar deze bleek te groot te zijn waardoor de dakkapel van de trailer is geschoven.
De dakkapel heeft forse schade opgelopen door het ongeluk. Op foto's is te zien dat er geen glas meer in de ramen zit en de bovenkant van de dakkapel is verbogen. Het is onduidelijk of de brug ook schade heeft opgelopen. Inmiddels is de dakkapel van de brug getakeld en het gebroken glas opgeruimd. Ook kan al het verkeer weer gebruik maken van de brug.

Katwijkse woning dicht vanwege harddrugs

Burgemeester Cornelis Visser heeft begin september een woning aan de Weegschaal in Katwijk gesloten vanwege de vondst van harddrugs. In het huis trof de politie een grote hoeveelheid drugs en een vuurwapen aan.
Door buren werd al langer geklaagd over overlast rondom de woning. 'Dankzij meldingen van buurtbewoners hebben we de handel en het gebruik van drugs in deze woning kunnen stoppen', zegt burgemeester Visser.

Haagse jongeren vrijgelaten na vechtpartij Waalwijk

De elf jongeren die zaterdagavond in Waalwijk (Noord-Brabant) werden aangehouden voor een grote vechtpartij, zijn zondag weer vrijgelaten. Ze blijven wel verdachten, aldus een woordvoerder van de politie. De elf verdachten die werden aangehouden zijn tussen de 16 en 23 jaar en komen uit Den Haag en omgeving. Ze zaten vast op verdenking van openlijke geweldpleging en zijn verhoord.
De politie kan vooralsnog niet zeggen waar het conflict, vermoedelijk tussen twee groepen, over ging. 'Over de aanleiding kunnen we nog niks kwijt', aldus de woordvoerder. Bij de vechtpartij op de Wederikstraat troffen agenten zaterdagavond zo'n tachtig mensen aan. Meerdere mensen raakten gewond. De politie nam slag- en steekwapens in beslag.