112-nieuws | Bestuurder scootmobiel ramt voetganger tijdens ruzie

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © ANP
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van dinsdag 20 september. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen.

Bestuurder scootmobiel rijdt voetganger aan tijdens ruzie

De bestuurder van een scootmobiel heeft tijdens een ruzie in Alphen aan den Rijn iemand opzettelijk aangereden. Dat gebeurde begin september al, maar de politie heeft het nu pas naar buiten gebracht. De bestuurder kreeg het in de Sint Jorisstraat, in het centrum van Alphen, aan de stok met een voetganger.
Tijdens de woede-uitbarsting werd de wandelaar plotseling geramd door de scootmobiel. Het slachtoffer had last van de aanrijding, maar een bezoek aan het ziekenhuis was niet nodig. De politie is nog op zoek naar getuigen van de uit de hand gelopen ruzie. Of de bestuurder van de scootmobiel zich uit de voeten maakte, is niet duidelijk.

Vechtpartij Waalwijk vermoedelijk tussen supporters ADO en RKC

De vechtpartij waarbij zaterdagavond meerdere mensen uit de Haagse regio werden opgepakt, was vermoedelijk tussen supporters van RKC Waalwijk en ADO Den Haag. Dat meldt de politie. Ook vermoedt de politie dat de twee groepen voetbalsupporters bewust met elkaar hadden afgesproken. In totaal werden elf mensen opgepakt. Eén persoon raakte bij de vechtpartij zwaargewond.
Zo'n tachtig mensen gingen zaterdagavond met elkaar op de vuist in Waalwijk. De politie nam slag- en steekwapens in beslag. Zeven van de aangehouden supporters komen uit Den Haag, twee uit 's-Gravenzande, een uit Rijswijk en een uit Poeldijk. Ze werden alle elf zondag vrijgelaten, maar blijven wel verdacht van openlijke geweldpleging. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Woning beschoten in Den Haag

Een woning aan de Betuwestraat in Den Haag is in de nacht van maandag op dinsdag beschoten. Dat meldt de politie. In het huis zitten meerdere kogelgaten.
De beschieting zou rond 3.30 uur zijn gebeurd. Volgens getuigen renden kort na het incident twee mensen met capuchon weg bij de woning. De politie is op zoek naar meer getuigen.