112-nieuws | Twee verdachten aangehouden voor brandstichting - Auto's in puin na aanrijding

© Regio15
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van vrijdag 23 september. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen.

Twee verdachten aangehouden voor brandstichting in parkeergarage

Voor een brand in een parkeergarage van een wooncomplex aan de Laan van Wateringse Veld in Den Haag heeft de politie twee jonge Hagenaars (19) opgepakt. Ze worden verdacht van brandstichting. De politie is nog op zoek naar een derde verdachte.
Het Openbaar Ministerie maakte vrijdag bekend dat de twee vorige week donderdag al zijn aangehouden. Het is niet eerder naar buiten gebracht, omdat ze nog in beperkingen zaten, wat betekent dat ze met niemand anders dan hun advocaat contact mochten hebben. Maandag zijn de verdachten voorgeleid aan de rechter-commissaris, die hun voorarrest met veertien dagen verlengde. Woensdag horen ze of ze nog langer vast moeten blijven.
De brand woedde in de nacht van donderdag 1 september op vrijdag 2 september. De brandweer ontruimde 35 huizen en de bewoners werden in een bus van vervoersbedrijf HTM opgevangen. Drie woningen werden tijdelijk onbewoonbaar verklaard. Ook gingen drie auto's verloren. Niemand raakte gewond.

Flinke schade na botsing op kruising

Op de kruising van de Erasmusweg en de Lozerlaan in Den Haag zijn vrijdagochtend twee auto's op elkaar gebotst. Beide auto's raakten daarbij flink beschadigd. De inzittenden van de auto's worden door het ambulancepersoneel gecontroleerd. Hoe het ongeluk kon gebeuren is niet bekend. De kruising is tijdelijk afgesloten.

Twee mannen aangehouden na vondst drugs in standbeeld

Op vrijdag staan er twee mannen voor de rechter-commissaris nadat zij woensdagavond 21 september werden aangehouden in Warmond na de vondst van drugs in een standbeeld. De politie kreeg een tip van de Amerikaanse autoriteiten dat er een standbeeld vanuit Mexico via Amerika onderweg was naar een adres in Warmond. Het beeld was in Amerika al onderschept en uit onderzoek bleek dat er methamfetamine in was verwerkt.
De politie heeft samengewerkt met de Amerikanen om het beeld op gecontroleerde wijze naar Nederland te vervoeren. Vervolgens werd het beeld door een agent in burger afgeleverd bij het adres, waarop de bewoner en een andere man in de woning werden aangehouden door het arrestatieteam. Hoeveel methamfetamine in het beeld zit verwerkt wordt nog onderzocht.
Het standbeeld waarin de drugs verwerkt zaten kwam uit Mexico
Het standbeeld waarin de drugs verwerkt zaten kwam uit Mexico © Politie

Twee gewonden bij steekpartij in woning in Delft

In een woning aan de Van Embdenstraat in Delft zijn vannacht rond 2.30 uur een man en een vrouw gewond geraakt bij een steekpartij. De politie en ambulances kwamen met spoed ter plaatse. De slachtoffers bleken ook daders en zijn allebei aangehouden nadat ze door het ambulancepersoneel waren gecontroleerd. Wat de toedracht van de steekpartij was is niet bekend.

Flinke botsing tussen twee auto's op A4

Op de A4 ter hoogte van Rijswijk heeft rond 2.00 uur een flinke botsing plaatsgevonden tussen twee auto's. Eén van de auto's zou daarbij over de kop zijn gevlogen. Meerdere ambulances kwamen ter plaatse. Zeker één persoon moest door de brandweer uit de auto bevrijd worden.
De ravage na het ongeluk was enorm. Om hoeveel gewonden het precies gaat is onbekend. Als gevolg van het ongeluk was de A4 een tijdlang afgesloten. Rond 6.00 uur werd de snelweg weer vrijgegeven.
Bij het ongeluk raakte één van de twee auto's zwaarbeschadigd
Bij het ongeluk raakte één van de twee auto's zwaarbeschadigd © Regio15

Opnieuw brandstichting bij woning in Zoetermeer

De rust aan de Van Coehoornschans in Zoetermeer is vannacht wederom ruw verstoord door een poging tot brandstichting. Rond 01.00 uur werden de banden van een auto naast een woning in brand gestoken. De brandweer kon voorkomen dat de volledige auto in vlammen opging. Het is de tweede keer in korte tijd dat het raak is in de straat. Ongeveer twee weken geleden, op 12 september, ging er bij de deur van dezelfde woning een vuurwerkbom af. De schade daarvan is nog steeds zichtbaar.
'Ik denk nu toch wel dat het een persoonlijke aanslag is', zegt een vrouw uit de buurt. Ze woont vlakbij en zag de auto vannacht branden. 'Je voelt je niet meer veilig in je eigen buurtje.' Volgens de vrouw is de bewoner een rustige man die al jaren zonder problemen in de rustige gezinswijk woont. 'Ik denk dat we voor deze man een veilig ander huis moeten vinden. Dat lijkt mij de beste oplossing voor iedereen.'
De politie onderzoek of er een verband is tussen de twee incidenten.