112-nieuws | Pepperspray tegen dronken scooterrijder - Kat in het nauw in Delftse container

Brandweer redt kat uit afvalcontainer
Brandweer redt kat uit afvalcontainer © District8
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van zondag 25 september. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen.

Politie gebruikt pepperspray tegen dronken scooterrijder

De politie heeft pepperspray moeten gebruiken om een dronken scooterrijder in Leimuiden aan te houden. Dat meldt het basisteam Kaag en Braassem op Twitter. De aanhouding gebeurde in de nacht van zaterdag op zondag na een achtervolging op de Vriezenweg.
De scooterrijder reed zonder helm, zonder kentekenplaat en zonder achterlicht op een motorscooter zonder contactslot. Daarnaast had de 18 jarige verdachte geen rijbewijs en had hij teveel gedronken. Omdat hij zich verzette, heeft de politie pepperspray gebruikt.

Overval op tankstation Brasserskade

Het tankstation aan de Brasserskade in Den Haag, vlakbij de A13, is zondagochtend vroeg overvallen. Twee verdachten zijn later in de buurt aangehouden. De politie heeft uitgebreid technisch onderzoek gedaan.

Brandweer redt kat uit Delftse afvalcontainer

De brandweer heeft zondag aan het einde van de ochtend een kat gered uit een ondergrondse afvalcontainer in Delft. Ze waren afgekomen op een melding van gemiauw uit de container op het Westeinde. Om het deurtje in de container open te maken, moesten de popnagels worden uitgeboord. Op verschillende manieren werd geprobeerd om de kat in het nauw te bevrijden. Hoe de kat in de container is gekomen, is onbekend.
Volgens een woordvoerder maakt de brandweer niet iedere dag reddingen uit een afvalcontainer mee: 'Maar we komen altijd in actie als een mens of dier gered moet worden.' De zwart met witte kat is in een bak meegenomen naar de kazerne.

Automobilist rijdt sloot in bij vaccinatielocatie

Een automobilist is zondagochtend even voor 9.00 uur het water ingereden in Alphen aan den Rijn. Dit gebeurde bij de test- en vaccinatielocatie aan de President Kennedylaan. De bestuurder kon met behulp van de brandweer uit zijn auto komen.
De man is door de hulpdiensten uit de auto gehaald
De man is door de hulpdiensten uit de auto gehaald © MediaTV

Politie zoekt bestuurder van gecrashte auto in Zevenhuizen

De politie is op zoek naar de bestuurder en eventuele inzittenden van een auto die hard tegen een boom is gereden in Zevenhuizen. Dat gebeurde op de Noordelijke Dwarsweg rond 5.00 uur zondagochtend. Op Facebook meldt de politie dat er 'geen bestuurder of inzittende(n) zijn aangetroffen in of de nabij omgeving van het voertuig.' De politie zegt zich zorgen te maken over de medische situatie van de bestuurder en is op zoek naar getuigen.
Wijkagent Rob Draisma heeft op Twitter het vermoeden bevestigd dat 'het niet zachtjes is gegaan'.

Scooter in vlammen in Haagse Schilderswijk

In de Haagse Schilderswijk is een scooter midden op straat in vlammen opgegaan. De brand woedde in de nacht van zaterdag op zondag op de hoek van de Hoefkade met de Saenredamstraat. Van de scooter is weinig meer over.
In de Haagse Schilderswijk is een scooter in vlammen opgegaan
In de Haagse Schilderswijk is een scooter in vlammen opgegaan © Regio15

Brand in woning, drie katten gered

Aan de Mallemolen in Den Haag heeft zondagochtend vroeg brand gewoed in een hofjeswoning. De twee mensen die in de woning waren, hebben rook ingeademd, meldt de brandweer. De brandweer haalde drie katten uit de woning.
De brand ontstond rond 5.30 uur en was een klein uur later onder controle. Omdat de brand in een hofje was, heeft de brandweer alle woningen in het hofje ontruimd. De woning waar de brand woedde, is tijdelijk onbewoonbaar. Alle andere bewoners mogen inmiddels weer hun huis in.
Het slachtoffer wordt in de ambulance behandeld
Het slachtoffer wordt in de ambulance behandeld © Regio15

Opstootjes na strandfeest

Na een feest op het Scheveningse Noorderstrand zijn in de nacht van zaterdag op zondag meerdere opstootjes geweest. Dat meldt de politie zondag. Toen het feest was afgelopen zijn meerdere eenheden van de politie ingezet 'om de orde te handhaven'. De politie heeft één persoon opgepakt wegens belediging en het niet opvolgen van een aanwijzing.

Keuken vat vlam in Gouda

In een huis aan de Contstantijn Huygensstraat in Gouda heeft in de nacht van zaterdag op zondag brand gewoed. De brand brak in de keuken uit, meldt de brandweer. De bewoners konden hun huis veilig verlaten. De brand was snel geblust.