Overvaller bij Haagse Zeeman moet mes nog uit de verpakking halen

De verdachte
De verdachte © Politie
DEN HAAG - De overvaller die in juni heeft toegeslagen bij de Zeeman aan de Goeverneurlaan in Den Haag, moest het mes waarmee hij zijn slachtoffer bedreigde nog uit de doos halen. Het is waarschijnlijk een keukenmes van een spaaractie van een supermarkt. De man is vertrokken met geld uit de kassa.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 20 september. Meer zaken zijn hier te vinden.
Op de bewakingsbeelden vanuit de winkel is te zien hoe de overvaller op maandag 13 juni rond 10.45 uur binnenkomt. Er zit op dat moment niemand bij de kassa, dus hij loopt een stukje door. Hij rommelt intussen in een tasje, waar het doosje met het mes in zit.
Eén van de medewerksters van Zeeman ziet de man aankomen en gaat naar de kassa om hem te helpen. Dan blijkt het geen gewone klant: hij haalt het mes tevoorschijn en dreigt daarmee. De vrouw moet het munt- en briefgeld uit de kassa in de plastic tas stoppen. Vervolgens gaat de man er vandoor.
Geld uit de kassa buitgemaakt bij overval op Haagse Zeeman - Team West

Ook in de omgeving gefilmd

De overvaller is niet alleen te zien op beelden vanuit de winkel, maar is ook in de buurt gefilmd. Hij loopt via de Van Zeggelenlaan richting de Goeverneurlaan en rent na de overval via dezelfde weg terug. Hij draagt een zwarte jas met capuchon en daaronder een pet, een wit mondkapje en een broek van Adidas met drie felgekleurde strepen aan de zijkant.

Weet u wie het is?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Bel het Team Criminele Inlichtingen: 06-57876279
Of vul een digitaal tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem