Medewerkster slijterij bedreigd met groot mes door overvaller in zwembroek

Deze zaak is opgelost
Deze zaak is opgelost
DEN HAAG - De man die in juli slijterij Gall & Gall aan de Bankastraat in Den Haag overviel, droeg een zwembroek en een bodywarmer en is gevlucht op een kleine zwarte vouwfiets. De politie hoopt dat die combinatie mensen iets zegt. Bovendien is zijn gezicht ook goed te zien op de bewakingsbeelden uit de winkel, waar hij het slachtoffer met een groot mes bedreigde.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 20 september. Meer zaken zijn hier te vinden.
UPDATE: De verdachte is herkend en zal later over deze overval worden verhoord.
Op zaterdagavond 23 juli is er één medewerkster in de Gall & Gall aanwezig. Rond 19.30 uur brengt ze een winkelwagen terug naar de supermarkt aan de overkant, als haar een man opvalt. Die staat naast de winkel en draagt een limegroen/gele zwembroek, maar ook een bodywarmer. Ze besteedt er verder geen aandacht aan en gaat verder met haar werk, want er zijn klanten.
Al snel wordt duidelijk dat de man op zijn kans wacht, want even later komt hij de zaak binnen. Hij loopt door naar achteren en pakt daar een fles Bacardi Spiced. Als hij weer bij de kassa komt, is de laatste klant vertrokken en slaat hij toe: hij haalt een groot mes tevoorschijn en bedreigt de medewerkster daarmee.

Geld uit de kassa

De vrouw moet de kassa openmaken, zodat hij er geld uit kan halen. Ook de fles Bacardi gaat mee en bij de deur waarschuwt hij nog dat de vrouw de politie niet moet bellen. Zij is ontzettend geschrokken en durft niet meer alleen in de winkel te werken. Ze voelt zich nog erg onveilig en krijgt daar de nodige hulp voor, maar dat zal nog tijd nodig hebben.
Op beelden uit de omgeving is de overvaller ook te zien. Hij rijdt dan op een kleine zwarte vouwfiets. De man is rond de 30 jaar oud, heeft een zonnebril op en heeft zijn haar in een soort knot. Naast de zwembroek draagt hij een zwarte bodywarmer van The North Face, een grijze trui en zwart/witte sportschoenen van Nike. Op zijn rug heeft de man een zwarte rugtas.