Nieuws

Bewoners vinden reebok in afgesloten achtertuin

De gevangen ree springt op de Waalsdorpervlakte zijn vrijheid weer tegemoet
De gevangen ree springt op de Waalsdorpervlakte zijn vrijheid weer tegemoet © Dierenambulance
DEN HAAG - De bewoners van een woning aan de Alexanderstraat in Den Haag keken vreemd op toen ze van de week naar buiten keken. In hun achtertuin stond ineens een reebok. Met behulp van de boswachters en de dierenambulance kon het verdwaalde dier worden gevangen en weer vrijgelaten.
Een ree in je achtertuin is wel het laatste wat je verwacht. Zeker als je een tuin hebt die bijna volledig afgesloten is. De tuin ligt namelijk aan de gracht, maar verder is deze niet toegankelijk. Vandaar dat de bewoners geschrokken de gemeente hebben gebeld toen ze het dier ineens rond zagen lopen, schrijft de Dierenambulance op hun site.
De bewoners schakelden de gemeente in, die onder meer de boswachter en de dierenambulance naar de Alexanderstraat lieten komen om de ree te vangen. Het was niet direct duidelijk waar het dier vandaan kwam, maar de tuin ligt niet ver van de Scheveningseweg en de Raamweg, twee straten waar wel regelmatig reeën worden gezien. Waarschijnlijk is de ree de gracht ingesprongen, van iets geschrokken en aan de andere kant van het water de tuin in gevlucht.

Opnieuw op de vlucht

De tuin waar de ree schuilde is erg groot. Dat maakte het voor de hulpverleners lastig om het dier te vangen. Zeker omdat de ree opnieuw op de vlucht ging en weer terug de gracht in sprong. Gelukkig is het niet voor het eerst dat de dierenambulance een ree uit het water moest halen. De vangactie duurde niet heel lang. Met behulp van een vangnet kon de ree in de buurt van de tuin worden gehouden, waarna de medewerkers de ree op de kant konden trekken.
Het gevangen beestje werd door de dierenambulance meegenomen naar de Waalsdorpervlakte en daar losgelaten, zodat het dier vanaf nu lekker in de duinen kan rennen.