Asielzoekerscentrum Rijswijk in december definitief dicht

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © ANP
RIJSWIJK - Het asielzoekerscentrum in Rijswijk gaat vanaf 1 december definitief dicht. De gemeenteraad heeft dinsdagavond ingestemd met een plan om van het centrum aan de Lange Kleiweg een wooncentrum te maken voor statushouders, studenten en mensen die urgent een woning nodig hebben.
Het azc zou eigenlijk al in december vorig jaar haar deuren sluiten. Tot twee keer werd besloten om het centrum zes maanden langer open te houden. Eerst door de toestroom aan vluchtelingen uit Afghanistan, daarna vanwege de oorlog in Oekraïne.
Bij de laatste verlenging stelde de gemeenteraad wel de eis dat het gemeentebestuur in de daaropvolgende maanden met een plan zou komen voor het complex. 'Er is altijd wel ergens in de wereld iets aan de hand', zo klonk het toen tijdens het debat. Dat nieuwe plan is nu door het college gepresenteerd en goedgekeurd door een meerderheid van de gemeenteraad.

Plaatsmaken voor verbreding van A4

In het nieuwe plan wordt het asielzoekerscentrum omgebouwd tot een complex met ongeveer 250 tijdelijke woningen. De woningen blijven hier voorlopig twee jaar staan. Daarna zou het complex weer moeten verdwijnen, want de locatie aan de Lange Kleiweg moet dan plaatsmaken voor de verbreding van de A4.