Nieuws

Dit zijn routes, starttijden en alles over bereikbaarheid CPC Loop aanstaande zondag

NN CPC Loop
NN CPC Loop © Richard Mulder
DEN HAAG - Aankomende zondag gaat de 46ste editie van de NN CPC Loop Den Haag van start. Tienduizenden hardlopers banen zich een weg door de stad en dat heeft een flinke impact op het verkeer. Moet je die dag de stad in of uit, of wil je weten hoe je bij een bepaalde plek komt om de deelnemers aan te moedigen? Wij hebben alle informatie over het evenement, wegafsluitingen en bereikbaarheid voor je verzameld en op een rij gezet.

Starttijden

  • 08.00 uur - Ophalen startnummers (tot 14.30 uur)
  • 08.00 uur - Ophalen en verkoop shirts (tot 18.00 uur)
  • 09.15 uur - Start CPC4ALL
  • 09.45 uur - Start gro-up Jeugdloop 1 kilometer
  • 10.30 uur - Start gro-up Jeugdloop 2,5 kilometer
  • 11.00 uur - Start ON 5 kilometer
  • 12.00 uur - Start 10 kilometer
  • 14.30 uur - Start NN Halve Marathon (21 kilometer)
Het ophalen van de startnummers en t-shirts vindt plaats bij het Wedstrijdsecretariaat op het Malieveld. De starts van de verschillende parcours vinden plaats op de Koningskade.

Routes

1 kilometer:
De route van de Gro-Up Jeugdloop 1 KM
De route van de Gro-Up Jeugdloop 1 KM © NN CPC Loop
2,5 kilometer:
De route van de Gro-Up Jeugdloop 2,5 KM
De route van de Gro-Up Jeugdloop 2,5 KM © NN CPC Loop
5 kilometer:
De route van de NN CPC Loop 5 KM
De route van de NN CPC Loop 5 KM © NN CPC Loop
10 kilometer:
De route van de NN CPC Loop 10 KM
De route van de NN CPC Loop 10 KM © NN CPC Loop
21 kilometer:
De route van de NN CPC Loop Halve Marathon
De route van de NN CPC Loop Halve Marathon © NN CPC Loop

Bereikbaarheid

Spoor: Van zaterdag 24 september 4.00 uur tot en met maandag 26 september zijn er werkzaamheden aan het traject tussen Den Haag Centraal en Dordrecht. De dienstregeling is daardoor aangepast. Er worden stop- en snelbussen ingezet. Bekijk voor je reis naar Den Haag de reisplanner om te kijken of er verstoringen zijn.
Auto: De organisatie raadt zowel deelnemers als toeschouwers aan om zoveel mogelijk met het openbaar vervoer of de fiets naar de stad te reizen. In en rondom de start- en finishlocatie van de NN CPC Loop Den Haag zijn de parkeergarages niet of beperkt bereikbaar. Voor de deelnemers aan de NN CPC Loop Den Haag is het mogelijk om een plek te reserveren in de Q-Park CS New Babylon voor 15 euro. Er zijn 800 plekken beschikbaar. De organisatie zegt in aanloop naar het evenement meer beschikbare parkeergarages bekend te maken. Men moet er rekening mee houden dat veel wegen in de stad zijn afgesloten voor het evenement.
Fiets: Vanwege wegafzettingen in de stad adviseert de organisatie deelnemers en toeschouwers die in de buurt wonen op de fiets te komen, omdat ze zo het snelst en het gemakkelijkst op het Malieveld zijn. Rondom het evenemententerrein worden meerdere fietsenstallingen geplaatst.

Tips van Pieter

De Delftse cabaretier en hardloopfan Pieter Jouke vindt het heerlijk dat de NN CPC Loop weer terugkomt na twee jaar niet door te zijn gegaan door corona. Wat de cabaretier betreft mag er wel meer hardgelopen worden in Nederland. Of hij zelf dit jaar meedoet met de loop weet hij nog niet, maar hij maakte wel een video met wat belangrijke tips voor degenen die dat wel doen.
Man met de hamer? Pieter Joukes tip voor de CPC Loop Den Haag
De NN CPC Loop Den Haag is zondag te volgen via een liveblog op de website en app van Omroep West. Via de radio wordt er ook ieder uur een update gegeven over de loop en op zondagavond is op tv een compilatie van het evenement te zien na TV West Sport.
Alle overige info over de NN CPC Loop Den Haag vind je op de website van de organisatie.