Terug in de tijd met Radio West: de Amazing 80's gaan van start

De Amazing 80's zijn vanaf zaterdag 24 september op Radio West te horen.
De Amazing 80's zijn vanaf zaterdag 24 september op Radio West te horen. © PXHere
REGIO - Van Klein Orkest tot Queen, van Madonna tot Sade en van Rob de Nijs tot Lionel Richie: de Amazing 80's begint zaterdag op Radio West. De hele week wordt er alleen maar muziek uit de jaren tachtig gedraaid. Ook kun je herinneringen ophalen door nieuws en gasten van toen. Bovendien kun je op jouw favoriete nummer stemmen voor de Amazing 80's top 80. Welke synthesizermelodieën hoor jij het liefst door de boxen? En van welke gitaarsolo's krijg je nog altijd kippenvel? Breng je stem uit op jouw favoriete jaren tachtig hits.
Het was het decennium van de grote megasterren zoals Prince, Michael Jackson en Bruce Springsteen. Maar ook van de Koude Oorlog en de vredesdemonstratie in Den Haag in 1983. We wonnen het Europees kampioenschap voetbal en in 1989 viel de Berlijnse muur. Kortom: het was een legendarisch decennium, waar ook legendarische muziek bij hoort.
Als je de 80's intens hebt meegemaakt, net als West Komt Thuis-presentator Melle Tuijk, dan heb je vast wel een favoriet nummer of een bijzondere herinnering aan die tijd. Zelf deed hij in '85 eindexamen in Gouda, waarna hij ging studeren in Leiden. 'Je muzikale herinneringen worden het meest gevormd rond die tijd. Mijn lievelingslied uit die tijd is dan ook van Prince met Purple Rain', vertelt Melle.

Stem op jouw favoriet voor de Amazing 80's top 80

Vanaf zaterdag 24 september kun je de hele week luisteren naar alle klassiekers uit de 80's. De hele dag wordt er muziek uit dat tijdperk gedraaid en ook de vragen van de West Weter zijn helemaal in thema, evenals de prijzen die je kunt winnen. De hoofdprijs is een luxe avond uit voor twee personen naar Symphonica in Rosso met de Dolly Dots op 14 december in Amsterdam. Radio West zorgt dat de winnaars per taxi voor de deur worden afgezet.
Tot en met donderdag 29 september kun je stemmen op jouw favoriet. Vrijdag 30 september hoor jij dan misschien je lievelingsnummer tijdens de Amazing 80's top 80. Onder de stemmers verloot Radio West meerdere DAB+ Radio's. Breng je stem uit op jouw favoriete jaren tachtig hits! Stemmen kan tot en met donderdag 29 september 19:00 uur.