Nieuws

Agente in gezicht geslagen en gewond geraakt bij rellen Schilderswijk na voetbalwedstrijd Turkije

Een 20-jarige Hagenaar is opgepakt voor de mishandeling van een agente
Een 20-jarige Hagenaar is opgepakt voor de mishandeling van een agente © Regio15
DEN HAAG - De politieagent die werd mishandeld tijdens de voetbalrellen in de Haagse Schilderswijk donderdagavond is in haar gezicht geslagen. Dat heeft de politie vrijdagmiddag bekendgemaakt. Een 20-jarige man uit Den Haag is daarvoor opgepakt. Een grote groep jongeren stak na afloop van de voetbalwedstrijd Turkije - Luxemburg spullen in de brand en bekogelde agenten en brandweerlieden met zwaar vuurwerk en glas.
Eén aanhouding na korte rellen in de Schilderswijk
Op de kruising van de Hoefkade en de Vaillantlaan was brand gesticht. Toen de agenten de jongeren verzochten weg te gaan, gaf de 20-jarige Hagenaar daar geen reactie op en weigerde weg te gaan. Na - volgens de politie - herhaaldelijke pogingen van de agenten om de man weg te sturen, haalde hij uit en sloeg de agente in haar gezicht.
De politiemedewerker raakte lichtgewond. De man werd direct aangehouden, waarna de agente aangifte heeft gedaan. De vrouw maakt het naar omstandigheden redelijk goed, laat de politie weten.
Brand op kruispunt Hoefkade met Vaillantlaan
Brand op kruispunt Hoefkade met Vaillantlaan © Regio 15
Voorafgaand aan de mishandeling kreeg de politie de melding dat er op het kruispunt in de Schilderswijk iets zou branden. De brandweer kwam ter plaatse en bluste de brand in het bijzijn van politie.
Even later was het weer raak. Ditmaal hadden jongeren een grote container, een elektrische scooter, fietsen en ander afval in brand gestoken op de kruising.
Rond 1.00 uur vrijdagochtend was de rust weer hersteld.